Τον Απρίλιο 2024, το οικονομικό κλίμα βελτιώθηκε οριακά, με τον Δείκτη Οικονομικής Συγκυρίας (ΔΟΣ) να αυξάνεται κατά 0,8 μονάδες σε σύγκριση με τον Μάρτιο 2024.

Η άνοδος του ΔΟΣ προήλθε από την ενδυνάμωση του  επιχειρηματικού κλίματος σε όλους τους τομείς, με τις μεγαλύτερες αυξήσεις να σημειώνονται στους τομείς της  μεταποίησης και των κατασκευών.

Η βελτίωση του κλίματος στις υπηρεσίες ήταν οριακή τον Απρίλιο και προήλθε αποκλειστικά από πιο αισιόδοξες  εκτιμήσεις για τον κύκλο εργασιών του επόμενου τριμήνου. Το κλίμα στο λιανικό εμπόριο σημείωσε μικρή άνοδο  λόγω ευνοϊκότερων αξιολογήσεων για τα τρέχοντα επίπεδα των αποθεμάτων και βελτιωμένων προσδοκιών για τις  πωλήσεις του επόμενου τριμήνου. Οι επιχειρήσεις στον τομέα των κατασκευών αξιολόγησαν ευνοϊκότερα τα υπό εξέλιξη έργα τους και έδωσαν πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις για τον αριθμό των εργαζομένων τους, με αποτέλεσμα την  ενίσχυση του κλίματος στον τομέα. Η ενδυνάμωση του κλίματος στη μεταποίηση οφείλεται σε καλυτέρευση όλων των  πτυχών που συνθέτουν το κλίμα του τομέα, δηλαδή των αξιολογήσεων για τα επίπεδα των τρεχουσών παραγγελιών  και των αποθεμάτων τελικών προϊόντων, καθώς και των προσδοκιών για την παραγωγή του επόμενου τριμήνου.

Το καταναλωτικό κλίμα υποχώρησε τον Απρίλιο, αφού, συγκριτικά με τον Μάρτιο, οι καταναλωτές εμφανίστηκαν πιο  απαισιόδοξοι για τη μελλοντική οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών τους, αλλά και της χώρας γενικότερα.

Ο Δείκτης Οικονομικής Αβεβαιότητας αυξήθηκε οριακά τον Απρίλιο, λόγω μεγαλύτερης αβεβαιότητας ανάμεσα σε  επιχειρήσεις στους τομείς των υπηρεσιών και του λιανικού εμπορίου.