Aθώα ή ένοχη; Θύτης ή θύμα δικαστικής πλάνης, όπως ίδια ισχυρίστηκε απολογούμενη επί εννέα ημέρες ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας;

Απαντήσεις στα κρίσιμα αυτά ερωτήματα για την Ρούλα Πισπιρίγκου αναμένεται να δώσει σήμερα με την αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας, η οποία συνθέτοντας το «παζλ» όλων των αποδεικτικών στοιχείων θα προτείνει σε δικαστές και ενόρκους επί της ενοχής ή της αθωότητας της κατηγορούμενης για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και την ανθρωποκτονία σε βάρος της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Μετά από έναν και πλέον χρόνο έφτασε η κρίσιμη ώρα της εισαγγελικής αγόρευσης, την οποία πρωτίστως η ίδια η κατηγορούμενη ,η οικογένειά της, αλλά και ο εν διαστάσει σύζυγός της Μάνος Δασκαλάκης αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Η πρόταση της εισαγγελικής λειτουργού

Η εισαγγελική λειτουργός θα φωτίσει όλα εκείνα τα πραγματικά περιστατικά που θα την οδηγήσουν στην πρότασή της προς το δικαστήριο. Θα σταθμίσει το σύνολο των αποδεικτικών στοιχείων, τις καταθέσεις γιατρών , νοσηλευτών και ειδικών που ακούστηκαν επί μήνες στη δικαστική αίθουσα καθώς και τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς της Ρούλας Πισπιρίγκου . Επί της ουσίας, είναι εκείνη που θα δείξει το δρόμο για την ενοχή ή την αθώωση της γυναίκας-μητέρας που επί τόσους μήνες κάθεται απέναντί της στο εδώλιο της κατηγορούμενης.

Και αμέσως μετά τη δική της αγόρευσης, στην επόμενη δικάσιμο ο λόγος θα περάσει στους δικηγόρους που εκπροσωπούν τον Μάνο Δασκαλάκη , ο οποίος παρίσταται στη δίκη αυτή ως υποστήριξη της κατηγορίας. Και η «αυλαία» θα πέσει με την αγόρευση του υπερασπιστή της Ρούλας Πισπιρίγκου Αλέξη Κούγια , ο οποίος θα δώσει τη δική του μάχη πριν οι τακτικοί δικαστές και οι ένορκοι αποφασίσουν να αποσυρθούν για την καθοριστική διάσκεψή τους, η οποία εκ του νόμου γίνεται κεκλεισμένων των θυρών.

Στις αρχές Φεβρουαρίου η ετυμηγορία

Η τελευταία πράξη σε αυτή την πολύκροτη δίκη θα γραφτεί την ημέρα που η πρόεδρος του δικαστηρίου – στις αρχές Φεβρουαρίου, όπως όλα δείχνουν – θα ανακοινώσει την ετυμηγορία του δικαστηρίου με βάση την οποία θα κριθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου .

Σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα αυτής της δίκης η κατηγορούμενη σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 12 Φεβρουαρίου 2024 θα καθίσει και πάλι στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, το οποίο με διαφορετική σύνθεση αυτή τη φορά θα την κρίνει για τη δεύτερη δικογραφία που αφορά στους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της , της Μαλένας και της Ίριδας.

in.gr