Η κυβέρνηση του Λιχτενστάιν σχεδιάζει να αρχίσει να αποδέχεται Bitcoin ως μορφή πληρωμής για κρατικές υπηρεσίες, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός του πριγκιπάτου, Daniel Risch, στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Η πρόταση αναφέρει ότι κάθε πληρωμή σε κρυπτονόμισμα θα μετατρέπεται αμέσως σε ελβετικά φράγκα, προκειμένου να αποτρέπεται ο κίνδυνος από τη μεταβλητότητα της ισοτιμίας, πάντα σύμφωνα με τον Risch. Το ελβετικό φράγκο είναι το βασικό νόμισμα στο πριγκιπάτο, ενώ στο Bitcoin δεν πρόκειται να χορηγηθεί ανάλογο επίσημο καθεστώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Jack Dorsey θέλει να μετατρέψει το Bitcoin στο τοπικό νόμισμα του διαδικτύου

Ο Risch – που εκτός από πρωθυπουργός, είναι και υπουργός Οικονομικών – άφησε ακόμη ανοικτό το ενδεχόμενο να επενδυθούν κρατικά διαθέσιμα σε περιουσιακά στοιχεία crypto.

Κάθε χρόνο, η ελεύθερη από χρέη μικρή ευρωπαϊκή χώρα αποταμιεύει τρεις φορές τον ετήσιο προϋπολογισμό της των 900 εκατ. ελβετικών φράγκων (1 δισ. δολ.), επενδύοντάς τα σε χρεόγραφα, σημειώνει η Handelsblatt.

“Κρυπτο-περιουσιακά στοιχεία όπως το Bitcoin είναι ακόμη υπερβολικά επικίνδυνα”, ξεκαθάρισε ο Risch. “Αυτή η εκτίμηση ωστόσο θα μπορούσε να αλλάξει στο μέλλον”.