Μερικά από τα πιο γνωστά και πιο ισχυρά ονόματα του κυπριακού εμπορίου θα στεγαστούν το επόμενο διάστημα στην πρώην υπεραγορά Ορφανίδης στα Πολεμίδια. 
 
Όπως είχαμε αποκαλύψει, το κτίριο που παλαιότερα στέγαζε τη γνωστή υπεραγορά και στη συνέχεια το κατάστημα παιχνιδιών Jumbo, αγοράστηκε εν μέρει από την ελληνική εταιρεία (ο όροφος και το 1/3 του ισογείου) ενώ το υπόλοιπο μέρος του κτιρίου απέκτησαν οι υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ για να δημιουργήσουν εκεί τη νέα τους υπεραγορά στη Λεμεσό. 
 
Πέραν από το Jumbo και την ΑΛΦΑΜΕΓΑ όμως, στο χώρο φαίνεται να έχει κλειδώσει η παρουσία και άλλων γνωστών ονομάτων του εμπορίου. Πρόκειται για το ΙΚΕΑ, την αλυσίδα αθλητικών ειδών Intersport αλλά και τα καφέ Starbucks. 
 
 
Όπως έχει γίνει γνωστό, το ΙΚΕΑ προτίθεται να λειτουργήσει σημείο pick up and order point για να διευκολύνει τους πελάτες του στη Λεμεσό και όπως φαίνεται κατέληξε στον συγκεκριμένο χώρο, ενώ το κατάστημα Intersport, που επίσης ανήκει στον ελληνικό Όμιλο Φουρλής, θα λειτουργήσει στο χώρο το έκτο του κατάστημα στην κυπριακή αγορά.
 
Όσον αφορά τις καφετέριες Starbucks οι πληροφορίες που υπάρχουν αναφέρουν πως στο χώρο θα δημιουργηθεί ένα καινούργιο concept των γνωστών καταστημάτων. Αξίζει να σημειωθεί πως κάποια από τα καταστήματα θα λειτουργήσουν από τον ερχόμενο Μάιο ενώ το μίνι εμπορικό κέντρο εκτιμάται πως θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία Ιούνιο ή Ιούλιο. 
 
Υπενθυμίζεται πως σε παραπλήσιο κτίριο λειτουργεί εδώ και χρόνια εστιατόριο της αλυσίδας McDonalds. Το ακίνητο στο οποίο στεγάζεται, ανήκε αρχικά στον ιδρυτή των υπεραγορών «Ορφανίδης» Χρήστο Ορφανίδη, στη συνέχεια πέρασε στην ιδιοκτησία της Τράπεζας Κύπρου και πρόσφατα αποκτήθηκε από την διαχειρίστρια εταιρεία των εστιατορίων Family Restaurants Andreou Co. 
 
Οι προαναφερόμενες εξελίξεις καταδεικνύουν πως στον χώρο ουσιαστικά δημιουργείται ένα μικρό εμπορικό κέντρο με παρουσία καταστημάτων που όπως είθισται να λέγεται λειτουργούν ως «κράχτες» για τους καταναλωτές.  
 
Πρόκειται για ακόμα μία κίνηση που θα εντατικοποιήσει τον ανταγωνισμό στο εμπόριο, στην πόλη της Λεμεσού. Υπενθυμίζεται πως όπως γράψαμε πρόσφατα, ο πρώην Πισσαρίδης στην Αγία Φύλα θα μετατραπεί σε υπεραγορά ΜΕΤΡΟ, σε κοντινή απόσταση από την υπεραγορά ΑΛΦΑΜΕΓΑ ενώ σε επίσης κοντινή περιοχή αναμένεται να ανεγερθεί υπεραγορά Lidl. 
 
Philenews/Insider