Μισογεμάτο βλέπει το ποτήρι για το μέλλον της κυπριακής κτηματαγοράς ο διευθύνων σύμβουλος της G&P Lazarou Πέτρος Λαζάρου.

Μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή Insider και στους Σωκράτη Ιωακείμ και Μάριο Ρούσσο, ο κ. Λαζάρου εξέφρασε την άποψη πως δεν υπάρχει ακίνητο που δεν μπορεί να πωληθεί φθάνει πάντα να υπάρχει η σωστή τιμή.

«Έχω το προσωνύμιο του παζαρκώτη και σας λέω πως όπως και στα αγγουράκια που μπορείς να τα αγοράσεις €0,30 ή €1 ή €3 το κιλό, το ίδιο συμβαίνει και με τα ακίνητα. Δεν υπάρχει ακίνητο που δεν πωλείται, φθάνει να υπάρχει η σωστή τιμή», υπογράμμισε.

Κατά τον κ. Λαζάρου σήμερα υπάρχουν αρκετές επενδυτικές ευκαιρίες, ιδιαίτερα στην αγορά γης σε περιοχές που δεν βρίσκονται σε αστικά κέντρα. «Για παράδειγμα υπάρχουν ευκαιρίες για αγορά οικοπέδου στο Λυθροδόντα στις €40.000. Ευκαιρίες όμως υπάρχουν και σε προάστια της Λευκωσίας π.χ. στη Λακατάμια όπου εμείς ως εταιρεία πωλήσαμε οικόπεδα στις €105.000», τόνισε.

Ο κ. Λαζάρου χαρακτήρισε ιδιαίτερα υποβοηθητικά τα σχέδια της κυβέρνησης για επιδότηση επιτοκίου για αγορά στέγης μέχρι €400.000, αλλά και τα κίνητρα που έδωσε η κυβέρνηση για ανέγερση κατοικίας στην ύπαιθρο.

Τέλος ανέφερε πως στις 30 Μαρτίου η εταιρεία του θα πραγματοποιήσει τον πρώτο της ηλεκτρονικό πλειστηριασμό για φέτος, προσθέτοντας πως θα ακολουθήσουν άλλοι τρεις τον Μάιο, το Σεπτέμβριο και το Δεκέμβριο.

Δείτε εδώ όλη τη συζήτηση: