Σε ξένο επενδύτη προνομιακό ακίνητο κοντά στο Hilton –Deal με REMU

Άλλη μία μεγάλη ανάπτυξη, κατά πάσα πιθανότητα οικιστική, σηματοδοτεί η συμφωνία στην οποία κατέληξε πρόσφατα η Μονάδα Διαχείρισης Ακινήτων (REMU) της Τράπεζας Κύπρου με αγοραστή από το εξωτερικό.

 
Η συμφωνία αφορά ακίνητο-φιλέτο με εκτιμώμενη αξία €4.430.000, στην περιοχή του Hilton στην Έγκωμη και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο νέος ιδιοκτήτης κατά πάσα πιθανότητα θα προχωρήσει με οικιστική ανάπτυξη πολυτελείας. Το ακίνητο έχει γωνιακή θέση με συνολική πρόσοψη 172μ. στην οδό Αγαμέμνωνος και είναι συνολικής έκτασης 3.280 τ.μ. Το οικόπεδο εφάπτεται στην οδό Αχαιών στα βόρεια του, στην οδό Αγαμέμνωνος στα δυτικά και στην οδό Αρχιμήδου στα νότια. Βρίσκεται μόλις 50 μέτρα δυτικά του ξενοδοχείου Hilton και με εύκολη πρόσβαση στην λεωφόρο Γρίβα Διγενή.
 
Το ακίνητο εμπίπτει στις ακόλουθες δύο Ζώνες Προγραμματισμού, στην εμπορική ζώνη Εβ3 (1509τμ) με μέγιστο συντελεστή πυκνότητας κτιρίου 160% και συντελεστή κάλυψης γης 50% σε 6 ορόφους και ύψος 24 / 20,4 μέτρα και σε Οικιστική ζώνη Κα6 (1771τμ) με μέγιστο συντελεστή πυκνότητας κτιρίου 90% και συντελεστή κάλυψης γης 50% σε 2 ορόφους και 10 / 8.30 μέτρα ύψος.
 
Η συγκεκριμένη περιοχή στην Έγκωμη χαρακτηρίζεται από μεγάλες αναπτύξεις αλλά και υποδομές όπως το κτήριο της ΚΟΠ, τα γραφεία του κτηματολογίου Λευκωσίας  αλλά και το δημαρχείο της Έγκωμης. Η ευρύτερη περιοχή χαρακτηρίζεται και ως μία από τις πιο ελκυστικές περιοχές της Λευκωσίας και γνώρισε αυξημένα επίπεδα ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια, κυρίως λόγω των εξελίξεων στην εμπορική χρήση των ακινήτων,  όπως τα πανεπιστήμια, τα σούπερ μάρκετ, τα καφέ και τα ξενοδοχεία, αφού εξελίσσεται σε πανεπιστημιούπολη.
 
Είναι προγραμματισμένη πλησίον του οικοπέδου ακόμη μια σημαντική ανάπτυξη στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις της Michaels Automotive Ltd. Πρόκειται για τρεις οικοδομές οκτώ ορόφων, με πιλοτή αλλά και καταστήματα κυρίως με σκοπό την εξυπηρέτηση των προτεινόμενων εστιών. Συνολικά η προτεινόμενη ανάπτυξη θα περιλαμβάνει 450 διαμερίσματα και 15 καταστήματα. Επίσης, σε γειτονικό οικόπεδο του ακίνητου υπάρχει πρόθεση να κατασκευαστούν δύο πολυώροφες πολυκατοικίες 86 διαμερισμάτων με την ονομασία ORION.
 
Πάντως, στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα ακίνητα, τόσο από τη REMU όσο και από άλλους πωλητές και εκτιμάται πως ταυτόχρονα με την ανάπτυξη των δύο πανεπιστημίων στην περιοχή, θα δημιουργηθεί και περαιτέρω ανάπτυξη γενικότερα.