Συµβάλλει ενεργά στην επίτευξη των εθνικών στόχων ΑΠΕ και στη µείωση των ρύπων και των εισαγωγών καυσίµων

Φθηνότερο ηλεκτρικό ρεύµα σε επιχειρήσεις, µέσω 67 φωτοβολταϊκών πάρκων

Η Bioland Energy Group Ltd, µέλος του Eptagon Group, ιδρύθηκε το 2011 και αποτελεί µια από τις µεγαλύτερες και ταχύτερα αναπτυσσόµενες εταιρείες ενέργειας στην Κύπρο, έχοντας υπό την οµπρέλα της περισσότερες από 100 θυγατρικές εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στον τοµέα των Ανανεώσιµων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).

Την τελευταία δεκαετία διαδραµατίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στα ενεργειακά δρώµενα της χώρας, έχοντας αναπτύξει σε όλη την Κύπρο φωτοβολταϊκά πάρκα υψηλής ποιότητας, µεγάλης κλίµακας και παρέχοντας φθηνότερη, «πράσινη» ηλεκτρική ενέργεια σε επιχειρηµατικούς καταναλωτές, συµβάλλοντας ενεργά στην επίτευξη των εθνικών στόχων ΑΠΕ και στη µείωση των ρύπων και των εισαγωγών καυσίµων.

Η Bioland Energy Group Ltd, η οποία εργοδοτεί πέραν των 200 ατόµων, πολλοί εκ των οποίων αποτελούν επιστηµονικό προσωπικό, διαθέτει σήµερα 67 φωτοβολταϊκά πάρκα, ισχύος 78 MW, που είναι συνδεδεµένα στο εθνικό δίκτυο, ενώ εκπονεί µελέτες για ακόµα 157 πάρκα, συνολικής ισχύος 341,69 MW. Μεταξύ άλλων, η εταιρεία διατηρεί φωτοβολταϊκά πάρκα µεγάλης ισχύος σε Αλαµινό, Τρούλλους, Μενεού, Αλεθρικό, Αραδίππου, Κοφίνου, Κουτραφά,  Δροµολαξιά και σε άλλες περιοχές.

Φθηνότερο ηλεκτρικό ρεύµα

Το 2021, η Bioland Promithia Ltd, εταιρεία-µέλος της Bioland Energy Group Ltd, άνοιξε τη δοκιµαστική ανταγωνιστική αγορά ηλεκτρισµού, παρέχοντας στους επιχειρηµατίες πελάτες της φθηνότερο ηλεκτρικό ρεύµα.

Η Bioland Promithia Ltd αποτελεί την πρώτη ανεξάρτητη ιδιωτική εταιρεία που έχει το δικαίωµα να προµηθεύει, σε όλη την Κύπρο, ηλεκτρική ενέργεια, την οποία παράγει µέσω του µεγάλου αριθµού φωτοβολταϊκών πάρκων που έχει εγκαταστήσει σε πολλές περιοχές του νησιού. Στους πελάτες της Bioland Promithia Ltd περιλαµβάνονται γνωστά ονόµατα του εµπορικού και βιοµηχανικού κόσµου, από όλο το φάσµα της οικονοµίας του τόπου. Μόλις καταστεί εφικτό το άνοιγµα της ανταγωνιστικής αγοράς ηλεκτρισµού, η Bioland Promithia Ltd θα µπορέσει να παρέχει φθηνότερο ρεύµα και σε οικιακούς καταναλωτές, διευρύνοντας το πελατολόγιό της.

«Μπαίνοντας στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας ως ένας νέος ανταγωνιστικός φορέας της βιοµηχανίας, η εταιρεία µας δίνει στους πελάτες της το πλεονέκτηµα να µειώσουν σηµαντικά το ενεργειακό τους κόστος, καθώς προσφέρουµε πιο ελκυστικές διατιµήσεις», ανέφερε ο κ. Δηµήτρης Κωνσταντινίδης, ιδρυτής και πρόεδρος του Οµίλου Εταιρειών Bioland Energy Group Ltd.

Η Bioland Promithia Ltd, όπως επισήµανε, παραµένει δεσμευμένη να διατηρήσει τις τιµές της όσο το δυνατόν χαµηλότερα, παρέχοντας στους Κύπριους καταναλωτές µια εναλλακτική επιλογή στην παροχή ηλεκτρικού ρεύµατος, η οποία είναι βιώσιµη και ανταγωνιστική. «Ταυτόχρονα», πρόσθεσε ο κ. Κωνσταντινίδης, «οι πελάτες µας, οι οποίοι είναι ευαισθητοποιηµένοι στα θέµατα περιβάλλοντος, παρουσιάζονται ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, καθώς το ηλεκτρικό ρεύµα που τους παρέχουµε προέρχεται από Ανανεώσιµες Πηγές Ενέργειας, οι οποίες δεν έχουν οποιοδήποτε αρνητικό αντίκτυπο στο περιβάλλον».

Φωτοβολταϊκά σε σπίτια  και επιχειρήσεις

Η εταιρεία ασχολείται, επίσης, µε την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστηµάτων σε σπίτια και επιχειρήσεις. Μέχρι στιγµής έχει εγκαταστήσει περισσότερα από 2,000 φωτοβολταϊκά συστήµατα υψηλής απόδοσης σε κατοικίες και εγκαταστάσεις εταιρειών, τα οποία βοηθούν στην άµεση µείωση του ηλεκτρικού κόστους, συνεισφέροντας στο περιβάλλον και βελτιώνοντας τον τρόπο ζωής των καταναλωτών.

Προτεραιότητα το περιβάλλον

Έχοντας ως βασική προτεραιότητα την προστασία του περιβάλλοντος, η εταιρεία επενδύει στην Έρευνα και την Καινοτοµία (R&D) στον τοµέα των Ανανεώσιµων Πηγών Ενέργειας. Τα έργα της Bioland Energy Group Ltd χαρακτηρίζονται από µηδενική εκποµπή θερµοκηπιακών αερίων, ακολουθώντας τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς ενεργειακούς στόχους. Η ηλεκτρική ενέργεια και η βιωσιµότητα είναι συνώνυµα µε την πορεία της εταιρείας.

«Από την αρχή της λειτουργίας µας είχαµε θέσει ως στόχο να καταστούµε µια εταιρεία η οποία θα ταυτίσει το όνοµά της µε τις βιώσιµες και ασφαλείς επενδύσεις. Μέσω του εξειδικευµένου εργατικού δυναµικού και της τεχνογνωσίας µας, διασφαλίζουµε ότι οι ανάγκες των πελατών, των συνεργατών και των επενδυτών µας ικανοποιούνται επαρκώς µέσω στρατηγικών επενδύσεων. Ως όµιλος, θα συνεχίσουµε να επενδύουµε στις Ανανεώσιµες Πηγές Ενέργειας και σε έργα επωφελή για το περιβάλλον και τη χώρα µας, στοχεύοντας παράλληλα και σε νέα επιχειρηµατικά σχέδια», κατέληξε ο κ. Δηµήτρης Κωνσταντινίδης.

Στηρίζοντας την οικονοµία

Από την µέχρι τώρα λειτουργία των 67 φωτοβολταϊκών πάρκων, συνολικής ισχύος 78 MW, η εταιρεία εξοικονοµεί κάθε χρόνο στην κυπριακή οικονοµία 11.403,58 τόνους ισοδύναµου πετρελαίου και µειώνει τις εκποµπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 121.991,98 τόνους ανά έτος, ποσότητες που θα καταναλώνονταν και θα εκπέµπονταν από την καύση µαζούτ για την παραγωγή ενέργειας.

Σηµειώνεται, επίσης, ότι η Bioland Energy Group Ltd συνεισφέρει στην οικονοµία µέσω της διατήρησης πέραν των 200 θέσεων εργασίας, αριθµός ο οποίος αναµένεται να αυξηθεί σηµαντικά τα επόµενα χρόνια. Εξάλλου, οι φιλικές προς το περιβάλλον δραστηριότητές της προσελκύουν το ενδιαφέρον επενδυτών, τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό, µε αποτέλεσµα την ενίσχυση της οικονοµίας από την εισροή κεφαλαίων.

Οι συνεργασίες της Bioland Energy Group Ltd µε παγκοσµίου φήµης εταιρείες, η πολυετής εµπειρία, η τεχνογνωσία και το πλήρως καταρτισµένο προσωπικό της αποτελούν τα καλύτερα εχέγγυα για την αξιοπιστία και την υψηλή ποιότητα των έργων της.