Το Απολλώνειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο είναι το πρώτο ιδιωτικό νοσοκομείο της Κύπρου. Ιδρύθηκε το 1991 και κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να καθιερωθεί και να κατακτήσει ηγετική θέση στο κλάδο της ιδιωτικής υγείας στη Κύπρο.

Νέο Status

Το Απολλώνειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο ανήκει πλέον στην μεγάλη οικογένεια του Hellenic Health Care Group, του μεγαλύτερου ιδιωτικού ομίλου παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτής της ένταξης το Απολλώνειο προχωρά σε εναρμόνιση με τις διαδικασίες και τα υλικοτεχνικά στάνταρ του Ομίλου. Ο στόχος που έχει τεθεί είναι να καταστεί το Απολλώνειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο η πρώτη επιλογή των ασθενών και για αυτό τον λόγο θα αναληφθούν πρωτοβουλίες για την ποιοτική αναβάθμιση του οργανισμού σε όλα τα επίπεδα. Όλες οι υφιστάμενες προσφερόμενες υπηρεσίες θα διατηρηθούν και θα προστεθούν και άλλες.

Για το άμεσο μέλλον προγραμματίζονται νέες αναβαθμίσεις τόσο στις κτιριακές εγκαταστάσεις όσο και στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό του νοσοκομείου, ενώ ήδη πραγματοποιήθηκε μια σημαντική επένδυση, η αγορά του πρωτοποριακού Ρομποτικού Συστήματος Da Vinci® Xi, που αποτελεί την «τελευταία λέξη» της ρομποτικής τεχνολογίας. Το Da Vinci® Xi συνδυάζει αρμονικά την ικανότητα του χειρουργού με την τεχνολογική τελειότητα. Αξιοποιείται από πολλές ειδικότητες της χειρουργικής, όπως είναι η Ουρολογία, η Γυναικολογία, η Θωρακοχειρουργική, η Καρδιοχειρουργική και η Γενική Χειρουργική.

Τα πλεονεκτήματα του Da Vinci® Xi

Τα «αντικειμενικά» πλεονεκτήματα του Da Vinci® Xi είναι τα εξής:

  • μεγαλύτερος βαθμός χειρουργικής ακρίβειας (ακρίβεια χιλιοστού)
  • τρισδιάστατη και υψηλής ευκρίνειας απεικόνιση
  • απόσβεση του φυσιολογικού τρόμου (τρέμουλο) των χεριών 
  • πρόσβαση σε δυσπρόσιτες με άλλο τρόπο περιοχές από πολλές πλευρές
  • μειωμένη απώλεια αίματος
  • αποφυγή μεγάλων χειρουργικών τομών
  • ελαχιστοποίηση της πιθανότητας μόλυνσης.

Για τους ασθενείς αυτά μεταφράζονται σε: πιο αποτελεσματικές & ασφαλείς επεμβάσεις με μειωμένο χρόνο και έξοδα νοσηλείας, ταχεία ανάρρωση και ταχεία επιστροφή στις δραστηριότητές τους.

Ένταξη στο ΓεΣΥ

Από την 1η Ιουνίου 2020, το Απολλώνειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο έχει ενταχθεί στο ΓεΣΥ, εξυπηρετώντας, από την πρώτη μέρα, σημαντικό αριθμό ασθενών που εμπιστεύονται το Νοσοκομείο για την άρτια νοσοκομειακή περίθαλψη και διατηρώντας πάντα υψηλό επίπεδο στην παροχή υπηρεσιών υγείας. Παρά την αύξηση στον όγκο εργασιών στόχος από την αρχή ήταν και παραμένει όπως δεν επηρεαστεί το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ασθενείς κάτι το οποίο τι έχει επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό. Για παράδειγμα, παρά την αύξηση στον όγκο εργασιών του ακτινοδιαγνωστικού κέντρου, παραμένουμε ίσως το μόνο ή ένα από τα πού λίγα κέντρα όπου οι ιατρικές εκθέσεις εκδίδονται την ίδια μέρα ή το αργότερο εντός μια εργάσιμης μέρας.

24/7

Στο Νοσοκομείο λειτουργούν 24 ώρες τη μέρα, κάθε μέρα, 365 μέρες το χρόνο τα ακόλουθα τμήματα:

• Τμήμα Α’ Βοηθειών

• Ασθενοφόρο

• Ακτινολογικό και Αξονικός Τομογράφος

• Κλινικό εργαστήριο (χημείο)

• Αιμοδυναμικό Εργαστήριο

Το Αιμοδυναμικό Τμήμα

Το Αιμοδυναμικό Τμήμα ως αναπόσπαστο και οργανικό τμήμα της καρδιολογικής κλινικής του Νοσοκομείου αποτελεί σημείο αναφοράς στην προσφορά ολοκληρωμένων ιατρικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και λειτουργεί πάντα με απόλυτη διαφάνεια, στα πλαίσια του Γενικού Συστήματος Υγείας (ΓεΣΥ), χωρίς επιπλέον επιβάρυνση του ασθενούς αλλά και του συστήματος υγείας.

Το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο καλύπτει τις ανάγκες εκτέλεσης σύνθετων διαγνωστικών και επεμβατικών πράξεων στα πεδία της επεμβατικής καρδιολογίας, της ηλεκτροφυσιολογίας και της ακτινολογίας και στελεχώνεται από εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε 24ωρη ετοιμότητα, όπως επιβάλλουν οι ανάγκες μιας σύγχρονης Καρδιολογικής Μονάδας.

Στις 28 Φεβρουαρίου του 2022, το Απολλώνειο ξεκίνησε, παράλληλα με το υφιστάμενο, ένα νέο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο, το οποίο διαθέτει έναν υπερσύγχρονο, εξειδικευμένο αγγειογράφο, ψηφιακής απεικόνισης, PHILIPS AZURIO 2018, ο οποίος ανταποκρίνεται στις υψηλές απαιτήσεις της σύγχρονη; επεμβατική καρδιολογίας, με βέλτιστο τρόπο.

Το 2021 στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο του Απολλώνειου:

• 1300 και πλέον ασθενείς υποβλήθηκαν σε καθετηριασμό καρδιάς και αγγειοπλαστική

• 110 και πλέον ασθενείς υποβλήθηκαν σε διακαθετηριακή εμφύτευση αορτικής βαλβίδας (επέμβαση TAVI) καθιστώντας το κέντρο αναφοράς για τη συγκεκριμένη επέμβαση

• εκατοντάδες ασθενείς υποβλήθηκαν σε επεμβάσεις από όλο το φάσμα της καρδιολογίας (εμφύτευση βηματοδότη/απινιδωτή, ηλεκτροφυσιολογικές μελέτες/ ablations κ.ά.)

Παρεμβατικές & Θεραπευτικές Υπηρεσίες

Το Κέντρο Καθετηριασμών βρίσκεται σε 24ωρη ετοιμότητα 365 μέρες το χρόνο, για τη διενέργεια πρωτογενούς αγγειοπλαστικής (PCI). Οι υπηρεσίες που προσφέρονται είναι:

• Διαδερμική αγγειοπλαστική στεφανιαίων αρτηριών (PCI)

• Λειτουργική μελέτη των στεφανιαίων με τις μεθόδους FFR και iFR

• Απεικόνιση των στεφανιαίων αρτηριών με ενδοαγγειακό υπέρηχο (IVUS)

• Περιστροφική αθηρεκτομή (Rotablation):

• Τροποποίηση της αθηρωματικής πλάκας με σύστημα περιστροφικής αθηρεκτομής (Rotablator) πριν τη τοποθέτηση stent

• Διακαθετήρια εμφύτευση αορτικής βαλβίδας (TAVI) για την αντιμετώπιση της αορτικής στένωσης σε ασθενείς που δεν είναι κατάλληλοι για εγχείρηση ανοικτής καρδίας

• Παρακέντηση περικαρδίου για την αντιμετώπιση καρδιακού επιπωματισμού ή σημαντικής περικαρδιακής συλλογής

• Εμφύτευση μόνιμων καρδιακών βηματοδοτών (μονοεστιακών, διεστιακών, αμφικοιλιακών – CRT)

• Εμφύτευση μόνιμου καρδιομετατροπέα – απινιδωτή (ICD)

• Διακαθετήρια κατάλυση αρρυθμιών: για τη θεραπεία κολπικής μαρμαρυγής και κολπικού πτερυγισμού καθώς και άλλων υπερκοιλιακών και κοιλιακών αρρυθμιών.

Λειτουργία υπερσύγχρονης Καρδιοχειρουργικής Μονάδας με δυνατότητα διεξαγωγής περίπλοκων εγχειρήσεων στην Κύπρο

Μετά την επιτυχημένη λειτουργία του Αιμοδυναμικού Τμήματος, το Απολλώνειο προχώρησε στη λειτουργία της Καρδιοχειρουργικής Μονάδας «Cardiac Innovation Center Pediatric & Adult Cardiac Surgery» που βρίσκεται επίσης σε ετοιμότητα για τη γρήγορη αντιμετώπιση κάθε τύπου καρδιαγγειακής πάθησης.

Άνοιξε τις πόρτες της την 1η Ιουλίου 2021 με σκοπό να καλύψει το κενό που υπήρχε σε προσφορά υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας στον Κύπριο ασθενή. Πράγματι, η Μονάδα, χάρη στην άριστη επιστημονική κατάρτιση των ιατρών, το εκπαιδευμένο προσωπικό και τον γερμανικών προδιαγραφών υπερσύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό της, κάλυψε ένα πολύ μεγάλο φάσμα της Καρδιοχειρουργικής ενηλίκων και της Παιδοκαρδιοχειρουργικής, διενεργώντας στην Κύπρο επεμβάσεις που μέχρι τότε στέλνονταν στο εξωτερικό, με πολλές μάλιστα από αυτές να είναι ελάχιστα επεμβατικές, κάτι, επίσης, πρωτόγνωρο για την Κύπρο.

Επιπλέον, μετά από δημιουργικές συζητήσεις και διαπραγματεύσεις με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) επετεύχθη να καλύπτονται από το ΓεΣΥ όλες οι παιδοκαρδιοχειρουργικές επεμβάσεις καθώς και οι εξειδικευμένες επεμβάσεις στους ενήλικες, καθιστώντας έτσι εφικτή για τον κάθε μικρό ή/και μεγάλο ασθενή, ανεξαρτήτως οικονομικής ευχέρειας μια δεύτερη ευκαιρία για ζωή στην πατρίδα του.

Σήμερα, μετά από 11 σχεδόν μήνες λειτουργίας, το Cardiac Innovation Center Pediatric & Adult Cardiac Surgery του Απολλωνείου Ιδιωτικού Νοσοκομείου έχει στο ενεργητικό του 180 μεγάλες επεμβάσεις καρδιάς, εκ των οποίων πολλές αποτελούσαν ιατρικές πρωτιές στην Κύπρο. Έτσι πραγματοποιήθηκαν πρώτες εγχειρήσεις πολύπλοκων συγγενών καρδιοπαθειών, πρώτες εγχειρήσεις πνευμονικών βαλβίδων, πρώτες επιδιορθώσεις μιτροειδούς βαλβίδας με ελάχιστα επεμβατικό τρόπο (χωρίς άνοιγμα του στέρνου, μέσω μιας μικρής τομής μεταξύ των πλευρών), όλες με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Τέλος, το 2021, το Ενδοσκοπικό Τμήμα του Νοσοκομείου μεταφέρθηκε σε νέες ανακαινισμένες εγκαταστάσεις, που περιλαμβάνουν δύο ενδοσκοπικές αίθουσες, που σκοπό έχουν την καλύτερη και αμεσότερη εξυπηρέτηση των ασθενών.

Απολλώνειο: Τμήματα

Το Απολλώνειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο απαρτίζεται από τα παρακάτω πλήρως στελεχωμένα και εξοπλισμένα με τα πιο σύγχρονα μέσα τμήματα:

• Αιμοδυναμικό Εργαστήριο

• Cardiac Innovation Center Pediatric & Adult Cardiac Surgery – Πρότυπο Κέντρο Καρδιοχειρουργικής Ενηλίκων & Παιδοχειρουργικής

• Καρδιολογικό Τμήμα

• Ενδοσκοπικό Τμήμα

• Ακτινολογικό Τμήμα

• Παθολογικό Τμήμα

• Γυναικολογικό – Μαιευτικό Τμήμα

• Χειρουργικό Τμήμα

• Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

• Παιδιατρικό – Παιδοχειρουργικό Τμήμα

• Αγγειοχειρουργικό Τμήμα

• Καρδιοθωρακοχειρουργικό Τμήμα.

Συνεργασίες κύρους με Πανεπιστήμια

Κατά τη διάρκεια της μέχρι σήμερα πορείας του, το Απολλώνειο έχει αναπτύξει συνεργασία με Πανεπιστήμια όπως: St. George’s School Medicine, European University Cyprus University of Nicosia, Frederick University και Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ).

Άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό & ισχυρό δυναμικό 

Η στελέχωση του Νοσοκομείου με άριστα εκπαιδευμένο ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό και η ομαδική εργασία και συνεργασία όλων των τμημάτων καθιστούν σήμερα το Απολλώνειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο ως ένα από τα πλέον σύγχρονα και αξιόπιστα ιατρικά κέντρα της Κύπρου.

Σήμερα στο Απολλώνειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο εργάζονται συνολικά 234 άτομα. Το Νοσοκομείο διαθέτει 90 γιατρούς και συνεργάζεται με άλλους 40, όλων των ειδικοτήτων με υψηλό επίπεδο επιστημονικής επάρκειας και τεχνογνωσίας. Το Νοσοκομείο διαθέτει 90 κλίνες, οι 11 από αυτές είναι μονόκλινα δωμάτια, 3 παιδιατρικά δωμάτια, 6 χειρουργικές αίθουσες και 2 αίθουσες τοκετού. Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας αποτελείται από 6 κλίνες Εντατικής Θεραπείας, 3 κλίνες Αυξημένης Φροντίδας και 1 δωμάτιο Απομόνωσης. Το Καρδιολογικό Τμήμα αποτελείται από 8 κλίνες τηλεμετρίας και 6 κλίνες Καρδιολογικής Εντατική.

Διαπίστευση σύμφωνα με διεθνή πρότυπα

Το Απολλώνειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο έχει θέσει ως μακροχρόνιο και συνεχή στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας. Στο πλαίσιο αυτό στα τέλη του 2020, το Νοσοκομείο πιστοποιήθηκε και πλέον εφαρμόζει Συστήματα Ποιότητας σύμφωνα με Διεθνή Πρότυπα ISO 9001:2015, ISO 45001:2018 και ISO 22001:2005 ενώ προχωρά δυναμικά και με την ιδιαίτερα σημαντική διαδικασία της διαπίστευσης που εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί εντός του 2023.

Το Απολλώνειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο βρίσκεται στη Λεωφόρο Λευκοθέου στην Έγκωμη, κοντά στο Μακάρειο Στάδιο σε απόσταση 200 μέτρων από τα Φώτα του Αρχαγγέλου. Σήμερα είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο άρτια εξοπλισμένα ιδιωτικά νοσοκομεία στην Κύπρο και παρέχει σε κάθε ασθενή υψηλής ποιότητας ιατροφαρμακευτική και νοσηλευτική φροντίδα.

Da Vinci® Xi 

Το Απολλώνειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο καλωσορίζει με ιδιαίτερη χαρά το ρομποτικό μηχάνημα Da Vinci® Xi.

Το ρομποτικό σύστημα Da Vinci® Xi  έχει ενσωματώσει όλη την τεχνολογία αιχμής των τελευταίων 7 χρόνων, παρέχοντας στον χειρουργό περισσότερες δυνατότητες για πιο εύκολο, γρήγορο και αποτελεσματικό ρομποτικό χειρουργείο με μεγαλύτερη ασφάλεια και ακρίβεια.

To Da Vinci® Xi ενσωματώνει τεχνολογία αιχμής που αξιοποιείται σε πολλές ειδικότητες της χειρουργικής, όπως είναι η Ουρολογία, Γυναικολογία, Θωρακοχειρουργική, Καρδιοχειρουργική

Η ρομποτική επέμβαση συνδυάζει αρμονικά την ανθρώπινη ικανότητα του χειρουργού με την τεχνολογική τελειότητα του μηχανήματος, παρέχοντας ατελείωτα πλεονεκτήματα σε σχέση με την ανοικτή αλλά και την κλασική λαπαροσκοπική χειρουργική.

Πραγματοποιεί με περιστροφή 360ο για μεγαλύτερη άνεση ακόμα και στους πιο δύσκολους χειρουργικούς χειρισμούς στις   πλέον δυσπρόσιτες και απαιτητικές περιστάσεις (π.χ. σε εξαιρετικά παχύσαρκους και βαθείς ή σε πολύ λεπτούς και μικροκαμωμένους ασθενείς).

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Τηλ: 22469000 Φαξ: 22469001

email: [email protected]

www.apollonion.com