Tην ευκαιρία σε πέντε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές/τριες του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) και του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία στον τομέα των σπουδών τους, πρόσφερε η DP World Limassol.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του διαχειριστή γενικού φορτίου και κρουαζιέρων του λιμανιού Λεμεσού, η DP World Limassol υλοποίησε τρίμηνο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης (internship) για νέους και νέες που φοιτούν στους κλάδους των ναυτιλιακών ή άλλων συναφών ακαδημαϊκών τμημάτων.

Τους τελευταίους μήνες, προστίθεται, οι ασκούμενοι φοιτητές/τριες εργάστηκαν μαζί με το προσωπικό της DP World Limassol, συμβάλλοντας σε διάφορες λιμενικές επιχειρήσεις, ενώ απέκτησαν πολύτιμες δεξιότητες και εργασιακή εμπειρία.

«Κύριος στόχος της πρακτικής άσκησης ήταν να προσφέρει στους φοιτητές/τριες μια δομημένη ευκαιρία μάθησης σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, εφοδιάζοντας τους με τις απαραίτητες δεξιότητες προκειμένου να κτίσουν μια επιτυχημένη καριέρα στον τομέα που έχουν επιλέξει», συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Σε δήλωση του ο Διευθύνων Σύμβουλος της DP World Limassol, Simon Pitout, έστειλε το μήνυμα ότι η επένδυση στη μόρφωση και την κατάρτιση, αποτελούν  αναπόσπαστο μέρος της φιλοσοφίας του Ομίλου DP World.

«Στόχος μας στην DP World Limassol, είναι να στηρίξουμε έμπρακτα τις κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε, μεταδίδοντας τις γνώσεις και την εμπειρογνωμοσύνη μας», είπε και υπέδειξε πως «αυτό περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την προετοιμασία της νέα γενιάς για μια καριέρα στη ραγδαία αναπτυσσόμενη ναυτιλιακή βιομηχανία».

Εξέφρασε ακόμη την ικανοποίηση του που αρκετοί από τους ασκούμενούς εργάζονται τώρα με μερική απασχόληση στην DP World Limassol, έχοντας λάβει πρόσθετη εκπαίδευση για να μπορούν να στηρίξουν τον τομέα κρουαζιέρας όπως και άλλες λειτουργίες.