Η Wizz Air, η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη και περιβαλλοντικά βιώσιμη αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη, ολοκλήρωσε το 2023  σπάζοντας εκ νέου το δικό της ρεκόρ με πάνω από 60 εκατομμύρια επιβάτες οι οποίοι επέλεξαν να ταξιδέψουν με την αεροπορική εταιρεία το 2023. Το ρεκόρ αυτό αποτελεί την υψηλότερη ετήσια κίνηση επιβατών για την αερογραμμή, με  αύξηση 32% σε σύγκριση με το 2022. Το 2023, η Wizz Air ξεκίνησε σχεδόν εκατό νέα δρομολόγια, με 32 ολοκαίνουργια αεροσκάφη Airbus A321neo, καθώς πέταξε συνολικά 263 εκατομμύρια χιλιόμετρα.

Το 2023, η αεροπορική εταιρεία ολοκλήρωσε το  99,31% όλων των προγραμματισμένων της πτήσεων, το οποίο είναι το τρίτο καλύτερο αποτέλεσμα μεταξύ όλων των αεροπορικών εταιρειών της Ευρώπης,  πολύ υψηλότερο από τον μέσο όρο της βιομηχανίας. Η Wizz Air βρέθηκε επίσης ανάμεσα στις 3 κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες στην Ευρώπη ως προς το ποσοστό των πτήσεων που εκτελέστηκαν ακριβώς στην ώρα τους.

Το 2023, υπήρξε μια χρονιά ρεκόρ για την αερογραμμή, με των μέσο όρο των εκπομπών άνθρακα για το 2023 να βρίσκεται στα 51,5 γραμμάρια ανά επιβάτη/χιλιόμετρο, 6,8% χαμηλότερος από το 2022. Αυτό αντιπροσωπεύει το χαμηλότερο ετήσιο μέσο όρο ενδοδαπέδιας έντασης άνθρακα που καταγράφηκε ποτέ από τη Wizz Air. Η μείωση αυτή επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά την θέση της ως ηγέτιδα αερογραμμή στην μείωση της έντασης CO2 μεταξύ των ανταγωνιστών της.

Συνολικά 2.2 εκατομμύρια Κύπριοι επέλεξαν να ταξιδέψουν με την Wizz Air το 2023, καταγράφοντας μια τεράστια αύξηση της τάξης του 71% από το 2022. Η αερογραμμή προσφέρει 31 προορισμούς σε 18 χώρες, με τη βάση της να έχει 4 αεροσκάφη στη Λάρνακα. Η Wizz Air πραγματοποίησε 11603 πτήσεις από και προς την Κύπρο το 2023, με μία προφανές αύξηση από τις 6826 πτήσεις το 2022. Ταυτοχρόνως, η αερογραμμή βελτίωσε σημαντικά την λειτουργική της απόδοση, φτάνοντας στο ποσοστό των 99.63% ολοκληρωμένων πτήσεων.

H Υπεύθυνη Επικοινωνίας της Wizz Air, Zsuzsa Trubek, εξέφρασε τον ενθουσιασμό της, δηλώνοντας: «Είμαστε υπερήφανοι που ολοκληρώσαμε το 2023 με νέο ρεκόρ επιβατικής κίνησης, σε ένα δίκτυο που εξελίσσεται συνεχώς, με αναβαθμισμένο στόλο και βελτιωμένη λειτουργική απόδοση, διατηρώντας παράλληλα τα υψηλότερα πρότυπα περιβαλλοντικής βιωσιμότητας στη βιομηχανία. Η Κύπρος αποτελεί βασική αγορά στο δίκτυο της Wizz Air, και είμαστε υπερήφανοι που καταφέραμε να διπλασιάσουμε την χωρητικότητά μας και να υποδεχθούμε πολύ περισσότερους επιβάτες το 2023. Επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας προς την Κύπρο με νέα ρεκόρ, και φέτος. Το 2024 θα γιορτάζουμε 20 χρόνια ελευθεροποίησης και διευκόλυνσης της ζωής των ανθρώπων μέσω  προσιτών ταξιδιών, και ανυπομονούμε να μοιραστούμε όλες τις συναρπαστικές περιπέτειες και αξέχαστες στιγμές που θα έρθουν με τους επιβάτες μας.»