Ο ΣΤΕΚ χαιρετίζει την ψήφιση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της νομοθεσίας η οποία καθιστά ποινικό αδίκημα τον βανδαλισμό πινακίδων στο οδικό δίκτυο της χώρας.

Σε ανακοίνωση τους το ΣΤΕΚ πρόκειται για ένα φαινόμενο το οποίο λαμβάνει διαρκώς μεγαλύτερες διαστάσεις και το οποίο δεν περιποιεί τιμή για μία χώρα που θέλει να θεωρείται ως ποιοτικός τουριστικός προορισμός. Αντίθετα, υπονομεύει τις προσπάθειες όσων φορέων προσπαθούν να προωθήσουν τα πλεονεκτήματα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της χώρας μας στο εξωτερικό (πολιτισμός, μικρές αποστάσεις, εύχρηστο οδικό δίκτυο).

Σημειώνει πως, ως ΣΤΕΚ πρωτοστατήσαμε στην αντιμετώπιση του προβλήματος, κι ευελπιστούμε ότι η νέα νομοθεσία θα εφαρμοστεί άμεσα και αποτελεσματικά και πως οι ποινές που θα επιβάλλονται θα είναι όντως αποτρεπτικές.

Τέλος αναφέρει πως επιπρόσθετα, καλούμε τους αρμόδιους φορείς να αξιολογήσουν εκ νέου παλαιότερες εισηγήσεις μας όπως η ενισχυμένη επιτήρηση, ο βελτιωμένος σχεδιασμός σήμανσης με καινοτόμα και ανθεκτικά υλικά και ο άμεσος καθαρισμός και συντήρηση όπου εντοπίζονται ζημιές.