Για το 2023-2024 το βραβείο του Κορυφαίου Επαγγελματία για την περιοχή ΕΜΕΑ (Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική) έχει δοθεί στον κύπριο Ανδρέα Κωνσταντινίδη, Director των Managed Services στην Odyssey CyberSecurity.

Η ISC2 είναι το μεγαλύτερο μη κερδοσκοπικό σωματείο επαγγελματιών πληροφορικής και κυβερνοασφάλειας παγκοσμίως, με σχεδόν 600.000 μέλη σε περισσότερες από 160 χώρες. Σκοπός της ISC2 είναι να ενισχύει την επίδραση, την ποικιλομορφία και την ζωτικότητα του τομέα της κυβερνοασφάλειας μέσω της υποστήριξης, της εμπειρογνωμοσύνης και της ενδυνάμωσης του εργατικού δυναμικού, προωθώντας έτσι την κυβερνοασφάλεια και την προστασία των πληροφοριών σε έναν διασυνδεδεμένο κόσμο.

Το πρόγραμμα βραβείων Global Achievement του ISC2 αναγνωρίζει και βραβεύει άτομα των οποίων η αριστεία, η ηγεσία και οι εθελοντικές προσπάθειες έχουν προωθήσει σημαντικά τη βιομηχανία της κυβερνοασφάλειας και έχουν συνεισφέρει στο όραμά για έναν κυβερνοκόσμο που είναι ασφαλής και προστατευμένος. Με τους νικητές να γιορτάζονται κατά τη διάρκεια του ετήσιου ISC2 Security Congress που έγινε στο Νάσβιλ του Τενεσί τον Οκτώβριο και εκεί παραβρέθηκαν περισσότερο από 15χιλιάδες επαγγελματίες του χώρου της κυβερνοασφάλειας.

Ο Ανδρέας Κωνσταντινίδης έχει περισσότερο από 20 χρόνια εμπειρίας στο τομέα της κυβερνοασφάλειας και ειδικεύεται στο σχεδιασμών λύσεων ασφαλείας, διαχείριση και ανίχνευση κυβερνοαπειλών αλλά επίσης διαθέτει τεχνογνωσία και εμπειρία στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στον τομέα της ασφάλειας πληροφοριών.

Έχει συγγράψει και κυκλοφορήσει το βιβλίο CyberSecurity 101 – Fundamentals for Junior Engineers and Job Seekers για τα βασικά της κυβερνοασφάλειας έτσι ώστε να βοηθήσει νέους να εκπαιδευτούν και να μπουν πιο εύκολα στο κλάδο. Το βιβλίο διατήθετε από τα βιβλιοπωλεία Parga στην Κύπρο και την Amazon παγκοσμίως.  Έχει επίσης δημιουργήσει σεμινάριο για την ευαισθητοποίηση στους κίνδυνους του διαδικτύου και τρόπους προστασίας για παιδιά δημοτικού το οποίο το έχει ήδη κάνει σε κάποια δημοτικά σχολεία με έγκριση του υπουργείου παιδείας.

Περισσότερα για τα βραβεία και τους νικητές: https://www.isc2.org/about/award-programs/2023-award-winners

Βίντεο της απονομής: https://www.youtube.com/watch?v=BKyAyVhJ99o

Περισσότερα για την ISC2: https://www.isc2.org/

Το LinkedIn του Ανδρέα Κωνσταντινίδη: https://www.linkedin.com/in/andreasc1/