Την ευκαιρία στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) να προβούν σε δωρεάν ενεργειακούς ελέγχους και συμβουλευτικές υπηρεσίες εξοικονόμησης ενέργειας δίνει το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ), μέσω του έργου “Energy Efficiency for SMEs” (ΕΕ4SMEs), που συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στόχος του ΕΕ4SMEs είναι η αύξηση των επενδύσεων των ΜμΕ σε μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας, με σκοπό την αύξηση της ενεργειακής τους απόδοσης, τη μείωση του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος και τη μείωση των εκπεμπόμενων αέριων ρύπων.

Προκειμένου να είναι δυνατή η παροχή υποστήριξης μέτρων βελτιστοποίησης με τον πιο στοχευμένο τρόπο, το έργο επικεντρώνεται σε τρεις τομείς: την παραγωγή τροφίμων [Nace Code: C10 – C11.0.7], την επεξεργασία μετάλλων [Nace Code: C24 – C25.9.9] και τη βιομηχανία ξενοδοχείων και εστίασης [Nace Code: I55 – I56.3.0]. Το έργο, δεν εστιάζει μόνο στις τεχνικές πτυχές αλλά και στη χρηματοδότηση και την υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης.  

Το έργο είναι μια συνεργασία 23 εταίρων σε 10 ευρωπαϊκές χώρες και το διαχειρίζεται το EUROCHAMBERS, η ευρωπαϊκή οργάνωση-ομπρέλα των Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων. Συνοπτικά, στις επιλεγόμενες ΜμΕ που ασχολούνται με τους τομείς που αναφέρθηκαν προηγουμένως και πληρούν τα κριτήρια που θα οριστούν από την ομάδα του έργου, θα προσφερθούν οι παρακάτω υπηρεσίες:

  1. Δωρεάν Ενεργειακοί Έλεγχοι.
  2. Δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες και υποστήριξη σχετικά με μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας που θα έχουν ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση οικονομικών πόρων, μέσω της μείωσης των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος.
  3. Δωρεάν υπηρεσίες μέσω της πλατφόρμας IMPAWATT (παρακολούθηση ενεργειακής απόδοσης, εκπαιδευτικό υλικό, συμβουλές βελτιστοποίησης της ενεργειακής απόδοσης, κλπ.).
  4. Εμπειρίες και απόψεις από μεγάλες, πρωτοπόρες εταιρείες σχετικά με τη διαχείριση ενέργειας, την κουλτούρα, τα οφέλη, κλπ.

Για εγγραφή εταιρείας στον κατάλογο των ΜμΕ που θα επωφεληθούν από τις παρεχόμενες υπηρεσίες του έργου, πατήστε εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο, την εγγραφή σας και τις παρεχόμενες υπηρεσίες, επικοινωνήστε στο τηλ. 22889747 ή μέσω email στο [email protected].