Την ακύρωση της εκδήλωσης του κατακλυσμού και την αναβολή για αργότερα άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνταν το καλοκαίρι, αποφάσισε ο Δήμος Λεμεσού.
 

Σε ανακοίνωση του, ο Δήμος αναφέρει πως , λόγω των περιοριστικών μέτρων εξαιτίας της πανδημίας, ο προγραμματισμός των καλοκαιρινών εκδηλώσεων 2020 αναδιαμορφώνεται, ενώ η Γιορτή του Κρασιού θα πραγματοποιηθεί κανονικά.
 
Συγκεκριμένα, ακυρώνεται η γιορτή του κατακλυσμού και μετατίθενται σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν αργότερα, το Ευρωμεσογειακό Φεστιβάλ Λαϊκών Χορών  και τα «Μεγάλα Μπαλέτα».
 
Ο Δήμος Λεμεσού υποδεικνύει ότι η Γιορτή του Κρασιού θα πραγματοποιηθεί κανονικά σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν σύντομα.
 
Σημειώνεται ακόμη ότι, με βάση τα περιοριστικά μέτρα που ανακοίνωσε πρόσφατα η κυβέρνηση, οι πολιτιστικές υποδομές του Δήμου θα επαναλειτουργήσουν στις 9 Ιουνίου και 14 Ιουλίου.
 
Πιο συγκεκριμένα, στις 9 Ιουνίου επαναλειτουργούν το Δημοτικό Κηποθέατρο «Μάριος Τόκας», τα υπαίθρια θεατράκια στο Παραθαλάσσιο Πολυλειτουργικό Πάρκο, το Πάρκο Αριστείδη Κουδουνάρη και το Πάρκο της οδού Φιλελλήνων. Από τις 14 Ιουλίου επαναλειτουργούν επίσης το Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, το Δημοτικό Κέντρο Τεχνών-Αποθήκες Παπαδάκη και το Θέατρο της Β’ Δημοτικής Αγοράς.
 
Τέλος, ο Δήμος Λεμεσού αναφέρει πως σε όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιούνται, θα ισχύουν οι κανονισμοί και τα μέτρα που θα ανακοινωθούν από τα αρμόδια Υπουργεία.
 
Πηγή: philenews/KYΠΕ