Το Bitcoin ξεπέρασε το -και ψυχολογικό- ορόσημο των 50.000 δολαρίων τη Δευτέρα και έκτοτε κινείται πλησίον αυτών των επιπέδων.  

Με το πολυτιμότερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο να σπάει το όριο των 50.000 δολαρίων ξανά (η τελευταία φορά ήταν το 2021), οι αναλυτές σταθμίζουν ποιες βασικές μεταβλητές θα πρέπει να παρακολουθήσουν οι traders εφεξής.

“Το Bitcoin παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις των επενδυτών, μετά την έγκριση του ETF που αναθέρμανε το ενδιαφέρον του κοινού για τα crypto”, σχολίασε ο Brett Sifling, επενδυτικός σύμβουλος της Gerber Kawasaki Wealth & Investment Management.

“Ο επόμενος σημαντικός καταλύτης για την κίνηση του Bitcoin είναι το halving στους επόμενους μήνες”, παρατήρησε μέσω σχολίων που έστειλε μέσω e-mail, αναφερόμενος στην εξέλιξη που θα μειώσει κατά το ήμισυ την προσφορά του Bitcoin.

“Δεδομένου ότι το Bitcoin είναι δύσκολο να αποτιμηθεί με βάση τις παραδοσιακές μετρήσεις, οι επενδυτές έχουν την τάση να αντιμετωπίζουν τις εξελίξεις, όπως το halving, ως θετικές, από τη στιγμή που μειώνει την προσφορά”, τόνισε ο Sifling.

Ο Scott Melker, επενδυτής κρυπτονομισμάτων και οικοδεσπότης του podcast “The Wolf Of All Streets”, επισήμανε πως “το Bitcoin διαπραγματεύεται σε ένα εύρος τιμών, που απορροφά την επιβραδυνόμενη πίεση πώλησης από το ETF Bitcoin Trust της Grayscale (GBTC) και το επικείμενο halving του Απριλίου”.

O Sifling προσδιόρισε ορισμένα βασικά επίπεδα στήριξης και αντίστασης που θα πρέπει να παρακολουθούν οι παράγοντες της αγοράς, ξεκινώντας από το επίπεδο των 50.000 δολαρίων.

“Οι επενδυτές θα πρέπει να παρακολουθήσουν αν το Bitcoin μπορεί να κρατήσει το πρόσφατο υψηλό πέριξ των 50.000 δολαρίων, το οποίο θα μπορούσε να μετατραπεί σε ένα νέο επίπεδο στήριξης”, τόνισε.

“Θα περίμενα κάποια αντίσταση στο επίπεδο των 52.000- 53.000 δολαρίων, που ήταν τα προηγούμενα υψηλά το 2021 και το 2022. Αν διασπάσει αυτό το επίπεδο, θα μπορούσε να πάρει ώθηση για ακόμα πιο ανοδική πορεία”, σημείωσε ο Sifling.

“Όσον αφορά τη στήριξη, είναι σημαντικό αν το Bitcoin δεν μπορέσει να κρατηθεί πάνω από τα 50.000 δολάρια, τουλάχιστον να μην πέσει κάτω από το όριο των 45.000 δολαρίων. Εάν χάσει τα 45.000 δολάρια, η πτώση κάτω από τα 40.000 δολάρια θα μπορούσε να σηματοδοτήσει τη διάσπαση της φετινής ανοδικής τάσης και να υποδηλώσει ακόμα μεγαλύτερη πτώση”, σημείωσε.

Ο Grant Tungate, αναλυτής της Blockforce Capital, εκτίμησε πως μετά το ράλι του Bitcoin και τα υψηλά έτους όπους σκαρφάλωσε, “τα 49.000 δολάρια ειναι πλέον μια λογική στήριξη για το κρυπτονόμισμα βραχυπρόθεσμα”.

“Η αντίσταση είναι τα 52.000 δολάρια – αν διασπαστεί, αποκεί και πέρα το ιστορικό υψηλό του 2021, τα 69.000 δολάρια, θα είναι το βασικό επίπεδο”, δήλωσε ο ίδιος.

“Αν υπάρξει σημαντική πτώση προς το χαμηλό της 24ης Ιανουαρίου στα 38.500 δολάρια, τότε ο κινητός μέσος όρος των 200 ημερών στα 35.000 δολάρια είναι το επίπεδο στήριξης που πρέπει να παρακολουθήσουμε”, πρόσθεσε ο Tungate, διευκρινίζοντας τι θα μπορούσε να συμβεί έαν το Bitcoin άρχιζε να χάνει σημαντικές δυνάμεις. 

Απόδοση – επιμέλεια: Μιχάλης Παπαντωνόπουλος