Νέο σύμμαχο φαίνεται να βρήκαν οι εργοδοτικές οργανώσεις για αλλαγή της ΑΤΑ, ενόψει και του διαλόγου που αναμένεται να κορυφωθεί του χρόνου, αφού και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας φαίνεται να συμμερίζεται την άποψη της ΟΕΒ (και του ΚΕΒΕ) για την ανάγκη διασύνδεσής της με την παραγωγικότητα, για κατάργηση αναχρονιστικών στοιχείων της και για την κωδικοποίηση ενός νέου συστήματος.

Τα πιο πάνω προκύπτουν από τις αναφορές του Προέδρου Χριστοδουλίδη στη συνέλευση της ΟΕΒ την περασμένη Τρίτη, αφού ο ίδιος όταν πήρε τον λόγο φρόντισε να διευκρινίσει πως δεν διαφωνεί σε τίποτα από όσα είχε αναφέρει προηγουμένως ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αντώνης Αντωνίου.
Ο οποίος μίλησε για την ΑΤΑ και για την ανάγκη να μην υπολογίζεται μόνο πάνω στον πληθωρισμό, για διασύνδεσή της με παραγωγικότητα -θέση που έχει εκφράσει και ο ΥΠΟΙΚ- αλλά και για την ανάγκη κωδικοποίησης ενός νέους συστήματος.

Ο πρόεδρος της ΟΕΒ μίλησε φυσικά και για πολλά άλλα, όπως για τα ενεργειακά αλλά και για την ανάγκη φορολογικών ελαφρύνσεων, ιδίως όσον αφορά τη φορολόγηση της εργασίας.
Σχολιάζοντας όλα όσα είπε ο κ. Αντωνίου, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Προσπαθούσα να βρω κάποια σημεία να διαφωνήσω αλλά οφείλω να πω ότι δεν βρήκα κάτι με το οποίο διαφωνώ». Προφανώς συμφωνώντας με όλα όσα είπε ο πρόεδρος της ΟΕΒ…
Α.Α.