Το επενδυτικό τμήμα της AON συμβουλεύει παγκοσμίως αποθεματικά που υπερβαίνουν τα $4,9 τρισεκατομμύρια

Σύντομο προφίλ/ ιστορικό εταιρείας

Η Aon Solutions Κύπρου είναι μέλος του διεθνούς ομίλου της Aon (NYSE: AON) με 50.000 εργαζομένους και παρουσία σε 120 χώρες . Το τοπικό γραφείο στην Κύπρο λειτουργεί ως κόμβος για την παροχή υπηρεσιών σε Κύπρο και Μέση Ανατολή. Παγκοσμίως, το επενδυτικό τμήμα της Aon συμβουλεύει αποθεματικά που υπερβαίνουν τα $4,9 τρισεκ., γεγονός που την καθιστά ως τον μεγαλύτερο οργανισμό παροχής επενδυτικών υπηρεσιών σε θεσμικούς επενδυτές στον κόσμο.

Η ομάδα της Aon Κύπρου παρέχει υπηρεσίες σε μεγάλους θεσμικούς επενδυτές της Κύπρου και της Μέση Ανατολής με συνολικά αποθεματικά $40 δισ. Το 2014, η Aon επέλεξε τη Κύπρο ως έδρα για τη λειτουργία του 1ου διασυνοριακού πολύ-επιχειρησιακού Ταμείου Προνοίας UnitedPensions Cyprus – MAP Fund, που καλύπτει τις αγορές Κύπρου, Ελλάδας και Ανατολικής Μεσογείου.

Φίλιππος Μαννάρης, Partner, Aon

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Στα 17 χρόνια τοπικής παρουσίας, η Aon ανέπτυξε ένα πλήρες φάσμα λύσεων για επαγγελματικά Ταμεία Συνταξιοδοτικών παροχών, κατέχοντας ηγετική θέση στους κύριους τομείς υπηρεσιών – Αναλογιστικές, Συμβουλευτικές, Επενδυτικές Γενικής Φύσης, Διαχείριση λογαριασμών (administration) και συνδυασμένες λύσεις για εταιρικά Ταμεία Προνοίας. Με την παροχή της ολοκληρωμένης λύσης του πολύ-επιχειρησιακού Ταμείου Προνοίας MAP Fund- www.map.fund, διαθέτουμε ένα συνολικό φάσμα υπηρεσιών της Aon για Ταμεία Προνοίας.

Το φάσμα υπηρεσιών περιλαμβάνει:

  • Υπηρεσίες Αναλογιστή και συμβούλου επενδύσεων γενικής φύσης: καταρτισμός επενδυτικής στρατηγικής, ετοιμασία Δήλωσης Αρχών Επενδυτικής Πολιτικής, επιλογή και παρακολούθηση διαχειριστών κεφαλαίων.
  • Υπηρεσίες εξωτερικής ανάθεσης της διαχείρισης λογαριασμών μελών Ταμείων Προνοίας (Administration): διαχείριση μηνιαίων συναλλαγών, επικοινωνία με τα μέλη (και μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας) και διεκπεραίωση των αιτημάτων τους, εκπαίδευση διαχειριστικών επιτροπών, ετοιμασία οικονομικών καταστάσεων και επικοινωνία με τον Έφορο Ταμείων Προνοίας για συμμόρφωση με τη Νομοθεσία.
  • Πολύ-επιχειρησιακό Ταμείο Προνοίας για την Κύπρο (UnitedPensions Cyprus – MAP Fund): σε λειτουργία από 1/1/2015, εντάσσονται εργοδότες που δεν διαχειρίζονται δικό τους εταιρικό Ταμείο, εγγεγραμμένο στον Έφορο, προσφέρει στα μέλη συνολικές υπηρεσίες διαχείρισης του λογαριασμού τους και διάφορες επιλογές επενδυτικών στρατηγικών. Μέχρι σήμερα έχουν ενταχθεί 380 εργοδότες και 8.000 μέλη από Κύπρο και Ελλάδα.

Η Aon διαθέτει παγκόσμια εμβέλεια και τεχνογνωσία, στοιχεία που είναι απαραίτητα για την προσφορά υψηλού επιπέδου υπηρεσιών, αλλά παράλληλα διαθέτει και τοπική παρουσία που επιτρέπει την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μας στη Κύπρο.

Εφαρμόζουμε μια μοναδική και ισχυρή επενδυτική διαδικασία, που υποστηρίζεται από την παγκόσμια τεχνογνωσία επενδύσεων της Aon. Ως η μεγαλύτερη εταιρεία επενδυτικών υπηρεσιών για Ταμεία Προνοίας στο κόσμο, με περισσότερα από $4.9 τρισ. υπό συμβουλή, είναι εξαιρετικά απαιτητική σε όλα τα στάδια, από το κτίσιμο επενδυτικής στρατηγικής μέχρι τη διαχείριση του κινδύνου, την έρευνα και αξιολόγηση διαχειριστών κεφαλαίων και την παρακολούθηση.

MAP FUND

Η πιο σημαντική απόφαση για τον κάθε σημερινό εργαζόμενο είναι η έναρξη αποταμίευσης και η αύξηση του ποσοστού αποταμίευσης στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Το ποσοστό αποταμίευσης είναι το στοιχείο που προβλέπει με τη μεγαλύτερη ακρίβεια κατά πόσο ο εργαζόμενος θα πετύχει το συνταξιοδοτικό του στόχο. Ακόμα και μικρές αυξήσεις μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά τη συνταξιοδοτική ετοιμότητα.

Ένα πολύ-επιχειρησιακό ταμείο μπορεί να παρέχει πιο αποδοτικές επιλογές από ό,τι είναι συνήθως διαθέσιμες σε μικρότερα εταιρικά ταμεία προνοίας. Το ΜΑΡ Fund αξιοποιεί την αγοραστική δύναμη της Aon για να παρέχει πρόσβαση στις χαμηλότερες δυνατές αμοιβές διαχείρισης επενδύσεων από τους καλύτερους διαχειριστές κεφαλαίων στον κόσμο. Ως αποτέλεσμα το ΜΑΡ προσφέρει καλύτερες και πιο αποδοτικές επιλογές, καταλήγοντας σε καλύτερα αποτελέσματα για τα μέλη.

Καλύτερα Αποτελέσματα για τα Μέλη

Μειωμένος κίνδυνος με την ανάθεση διαχείρισης επενδύσεων σε εξειδικευμένους διαχειριστές κεφαλαίων.

Βελτίωση εμπιστοσύνης που προκύπτει από αμερόληπτη προσέγγιση επενδύσεων από τον παγκόσμιο ηγέτη στην παροχή συμβουλών επενδύσεων συνταξιοδότησης.

Καλύτερες αποφάσεις που υποστηρίζονται από την τεχνολογία και από εκσυγχρονισμένες επιλογές.

Χαμηλότερα έξοδα μέσω της αποτελεσματικότητας και μεγαλύτερης κλίμακας εργασιών.

Το MAP υποστηρίζεται από βέλτιστα συστήματα διαχείρισης και επενδυτικής διακυβέρνησης που παρέχονται από την Aon, το κορυφαίο ανεξάρτητο προμηθευτή στο κόσμο στη διαχείριση παροχών προσωπικού.

To MAP Fund δίνει τη δυνατότητα:

• Στους Εργοδότες να αναθέσουν τη διακυβέρνηση και την ευθύνη της διαχείρισης στους ειδικούς, επιτρέποντας στις εταιρείες και τα στελέχη τους να επικεντρώσουν εκ νέου την προσοχή τους σε αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία για τη εταιρική τους στρατηγική.

• Στους Εργαζόμενους να έχουν πλήρη πρόσβαση στο λογαριασμό τους και να επιλέγουν τη δική τους στρατηγική για καλύτερη ευθυγράμμιση της Επενδυτικής στρατηγικής με το Συνταξιοδοτικό προγραμματισμό τους αλλά και για καλύτερη διαχείριση των κινδύνων σε ατομικό επίπεδο.

Είμαστε πολύ περήφανοι για τη δουλειά που κάνουμε για τα μέλη μας. Στο MAP Fund έχει απονεμηθεί μια σειρά από βραβεία της Ευρωπαϊκής βιομηχανίας συντάξεων, επαινώντας το Ταμείο μας. Ακολουθούν μερικές από τις πρόσφατες επιτυχίες μας στα Βραβεία IPE Awards 2020, 2021 και 2022, το κορυφαίο γεγονός της ευρωπαϊκής βιομηχανίας συνταξιοδοτικών Ταμείων.

2022

• HIGHLY COMMENDED – Small Pension Fund (assets less than €1bn)

2021

• WINNER – Best Small Pension Fund (assets less than €1bn)

2020

• WINNER – Best Small Pension Fund (assets less than €1bn)

• HIGHLY COMMENDED – Multiemployer / Professional Pension Fund

• HIGHLY COMMENDED – Pensions Governance & Administration

• HIGHLY COMMENDED – Small Countries.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

www.aonsolutions.com.cy

www.map.fund

+357 22 458011