Στη σύσταση Υφυπουργείου Περιβάλλοντος στοχεύει η κυβέρνηση, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

«Στο πρόγραμμα μου υπάρχει πρόνοια για σύσταση Υφυπουργείου Περιβάλλοντος. Είναι ένα από τα τρία Υφυπουργεία που προβλέπονται στο προεκλογικό μου πρόγραμμα μαζί με το Υφυπουργείο Μετανάστευσης που ήδη προχωρούμε, και το Υφυπουργείο Αθλητισμού. Αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορούν να γίνουν όλα αμέσως», είπε σε σημερινές δηλώσεις ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο λόγος που χρειάζεται το Υφυπουργείο Περιβάλλοντος, όπως εξήγησε, είναι αυτή η οριζόντια διάσταση που έχει, για παράδειγμα, μιλάμε για το ταμείο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας, ένας από τους βασικούς στόχους είναι πώς να πετύχουμε την πράσινη μετάβαση.

Πρόσθεσε ότι το θέμα αυτό αποτελεί «προτεραιότητα όχι μόνο για την Κύπρο, αλλά και για όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ» και σημείωσε ότι «ο στόχος είναι η σύσταση του Υφυπουργείου το οποίο έχει οριζόντια διάσταση, όλα τα Υπουργεία ασχολούνται με αυτό το θέμα, ακόμα και το Υπουργείο Εξωτερικών».

Όταν ήμουν Υπουργός Εξωτερικών, υπήρχε το θέμα της πράσινης διπλωματίας, άρα, είναι πολύ ψηλά στις προτεραιότητες μας, κάτι για το οποίο πρέπει να κινηθούμε προληπτικά πριν να είναι αργά, συμπλήρωσε.