Υπογράφηκε στο Δημαρχείο Παραλιμνίου το συμβόλαιο του Έργου Ανέγερση της Παιδικής Λέσχης στο χώρο του Δ’ Δημοτικού Σχολείου.

Η Σύμβαση για την Ανέγερση Παιδικής Λέσχης στο χώρο του Δ΄ Δημοτικού Σχολείου Παραλιμνίου ανατέθηκε στον οικονομικό φορέα Ν. ΓΑΒΡΙΗΛ & ΥΙΟΙ ΛΤΔ για το ποσό των €2.033.000, πλέον Φ.Π.Α.

Το Έργο χρηματοδοτείται από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ε.Ε. στα πλαίσια του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Κύπρου και το Δήμο Παραλιμνίου.

Το κτήριο της Παιδικής Λέσχης Παραλιμνίου θα αποτελείται από διώροφη οικοδομή (Παιδική Λέσχη) και παιχνιδότοπο στην αυλή.

Η Παιδική Λέσχη περιλαμβάνει προθάλαμο, αίθουσα εστίασης, 2 αίθουσες, γραφεία, αποθήκες, κουζίνα, χώρους υγιεινής και υπόστεγο χώρο στο ισόγειο καθώς και 5 αίθουσες, χώρους υγιεινής και αίθριο στον 1ο όροφο. Επίσης, περιλαμβάνει ράμπες για εύκολη πρόσβαση εντός της οικοδομής καθώς και ανελκυστήρα και κλιμακοστάσια για τις μετακινήσεις από το ισόγειο στον 1ο όροφο. 

Το κτίριο έχει εμβαδόν 1550 τ.μ. και ο υπόστεγος χώρος 342 τ.μ.

Η Παιδική Λέσχη θα λειτουργεί από την 1.00 μ.μ μέχρι και τις 8.00 μ.μ., έτσι ώστε να προσφέρονται διάφορες δραστηριότητες στους μαθητές, καθημερινή μελέτη και σίτιση. Διαθέτει χωρητικότητα για 150 μαθητές, ηλικιών 6-13 ετών (Μαθητές Δημοτικού).

Η ομάδα μηχανικών κατά το στάδιο κατασκευής του έργου αποτελείται από:

Μηχανικός & Επιβλέπων Μηχανικός με ειδικότητα Αρχιτέκτονα: Ανδρέας Οικονόμου

Επιβλέπων Μηχανικός με ειδικότητα Πολιτικού Μηχανικού: Λορέντζος Οικονόμου

Επιβλέπων Μηχανικός με ειδικότητα Μηχανολόγου Μηχανικού: Γιώργος Ηλία

Επιβλέπων Μηχανικός με ειδικότητα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού: Δημήτρης Λιοτατής

Επιμετρητής Ποσοτήτων: Χρήστος Κουππαρής