Τον γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο το οποίο δείχνει πολίτες να προπηλακίζουν πυροσβέστες κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς που ξέσπασε στην Άλασσα την περασμένη Παρασκευή.

Σε ανακοίνωσή του ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος της ΑΣΔΥΚ, καταδικάζει την λεκτική επίθεση, την απρεπή συμπεριφορά και την προσβολή που δέχτηκαν μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από πολίτες κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς στην ορεινή Λεμεσό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση εκ του προεδρείου του ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ, που εκπροσωπεί μέλη στην Πυροσβεστική «δεν νοείται εν μέσω επιχείρησης κατάσβεσης μιας τόσο μεγάλης πυρκαγιάς, πολίτες να προπηλακίζουν μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας».

«Οι πυροσβέστες μας, με αυταπάρνηση δίνουν καθημερινές μάχες για διάσωση ανθρωπίνων ζωών και περιουσιών», επισημαίνεται και προστίθεται ότι οι πυροσβέστες έχουν αποδείξει πάμπολλες φορές τον επαγγελματισμό τους αλλά και την υπέρβαση καθήκοντος τους, προς όφελος του Κύπριου πολίτη.

Σημειώνεται ότι είναι κατανοητή η άσχημη ψυχολογική κατάσταση που υφίστανται οι πολίτες όταν βρίσκονται μπροστά σε μία δύσκολη κατάσταση, αλλά «τέτοιες συμπεριφορές είναι ανεπίτρεπτες» και θα πρέπει να ληφθούν μέτρα ώστε να μην υπάρξει στο μέλλον ανάλογο επεισόδιο.

Αναφέρεται ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία, θα πρέπει απρόσκοπτα να εκτελεί το καθήκον της.

«Ευχόμαστε στους/στις συναδέλφους της Πυροσβεστικής, καλή δύναμη στο δύσκολο έργο τους και πάντα με ασφάλεια. Δεν περισσεύει κανείς», καταλήγει η ανακοίνωση.