Μια νέα καταγγελία ομαδικού βιασμού από 20χρονη Βρετανίδα που υποστηρίζει πως έπεσε θύμα Ισραηλινών οι οποίοι παραθέριζαν στην Αγία Νάπα, έχει προκαλέσει αναστάτωση στην περιοχή.

Η σοβαρή καταγγελία καθώς και οι συνθήκες της, που μοιάζουν με την υπόθεση της 19χρονης η οποία πριν από τέσσερα χρόνια είχε ισχυριστεί πως 12 νεαροί από το Ισραήλ τη βίασαν ομαδικά, έστρεψαν και πάλι τα βλέμματα του διεθνούς τύπου στο τουριστικό θέρετρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ομαδικός βιασμός: Απόφαση σταθμός για σύστημα δικαιοσύνης

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές η 20χρονη τουρίστρια προέβη στην καταγγελία το βράδυ της Κυριακής. Σε κατάσταση σοκ μετέβη στο ΤΑΕ Αμμοχώστου και υποστήριξε πως τη βίασε διαδοχικά αριθμός Ισραηλινών σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Αγία Νάπα. Η κοπέλα ανέφερε πως διέμενε σε άλλο τουριστικό κατάλυμα και πως μετέβη μαζί με φίλες της στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο που είχε πάρτι στην πισίνα.

Σύμφωνα με την καταγγελία της, σε κάποια στιγμή καθώς βρισκόταν στην πισίνα του ξενοδοχείου την προσέγγισε ένας Ισραηλινός, ο οποίος άρχισε να την φλερτάρει. Ακολούθως ο νεαρός φέρεται να την οδήγησε στο δωμάτιο του ξενοδοχείο του και να την βίασε μαζί με άλλα άτομα που βρίσκονταν στον χώρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κατήγγειλε ομαδικό βιασμό της 20χρονη – Χειροπέδες σε 5 Ισραηλινούς

Μετά την καταγγελία η Αστυνομία προχώρησε χθες τα ξημερώματα στη σύλληψη πέντε Ισραηλινών, δύο 20χρονων και τριών 19χρονων, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για τον ομαδικό βιασμό της κοπέλας, που εξετάστηκε χθες και από ιατροδικαστή. Οι ύποπτοι οδηγήθηκαν χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου στο Παραλίμνι, το οποίο διέταξε την κράτησή τους για περίοδο 8 ημερών.

Η Αστυνομία πέραν από τους Ισραηλινούς θα λάβει καταθέσεις και από φίλες της 20χρονης, οι οποίες βρίσκονταν στον χώρο της πισίνας. Σημαντικά για την πορεία της υπόθεσης κρίνονται και τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων από τεκμήρια που λήφθηκαν από το δωμάτιο των Ισραηλινών.

Η καταγγελία της 20χρονης προσέλκυσε το ενδιαφέρον διεθνών μέσων ενημέρωσης, με τις αναφορές στον ισραηλινό και κυρίως στον βρετανικό Τύπο να είναι εκτενείς. Στις διαδικτυακές τους εκδόσεις εφημερίδες όπως η Daily Mail, η SUN και η Mirror διασυνδέουν την παρούσα υπόθεση με αυτήν της 19χρονης Βρετανίδας, υπενθυμίζοντας πως αθωώθηκε πριν από ενάμιση χρόνο από το Ανώτατο Δικαστήριο και πως είχε καταγγείλει τις κυπριακές Αρχές. 

Υπενθυμίζεται πως η 19χρονη Βρετανίδα είχε καταγγείλει ομαδικό βιασμό της από 12 Ισραηλινούς στις 17 Ιουλίου του 2019. Ακολούθως είχε αποσύρει την καταγγελία της και είχε οδηγηθεί ως κατηγορούμενη στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, το οποίο τον Ιανουάριο του 2020, εν μέσω εκδηλώσεων συμπαράστασής στην κοπέλα, την καταδίκασε σε τέσσερις μήνες φυλάκιση με αναστολή για δημόσια βλάβη. Ακολούθως οι δικηγόροι της υπέβαλαν έφεση και τον Ιανουάριο του 2022 το Ανώτατο Δικαστήριο την αθώωσε και την απάλλαξε. Η νεαρή είχε υποστηρίξει πως είχε αναγκαστεί ν’ ανακαλέσει την καταγγελία της «κατόπιν πίεσης και υπό τις υποδείξεις της κυπριακής Αστυνομίας».

Με διαφορετικό φακό κατέγραψαν το γεγονός τα Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, σημειώνοντας πως η είδηση ήλθε εν μέσω της σημαντικής διπλωματικής επίσκεψης στην Κύπρο του πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου. Η Jerusalem Post αναφέρει πως ενημερώθηκε σχετικά το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας και πως ειδοποίησε τις οικογένειες των συλληφθέντων.