Υπογράφηκε σήμερα μεταξύ του ΣΑΛΑ και της Koινοπραξίας MEDCON – TEKAL το Συμβόλαιο για την κατασκευή του Αποχετευτικού Συστήματος Λυμάτων σε εννέα Προσφυγικούς Συνοικισμούς που βρίσκονται στην ευρύτερη αστική και προαστιακή περιοχή της Λεμεσού.

Το συμβόλαιο υπέγραψαν εκ μέρους του ΣΑΛΑ ο Δήμαρχος Λεμεσού και Πρόεδρος ΣΑΛΑ Νίκος Νικολαΐδης και εκ μέρους του Ανάδοχου ο Εκτελεστικός Σύμβουλος της MEDCON CONSTRUCTION LTD Στέφανος Πιερίδης και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΕΚΑΛ Α.Ε Παναγιώτης Ψαλτάκος

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Επιτροπής Προσφύγων, Βουλευτές, Δήμαρχοι, μέλη και στελέχη του Συμβουλίου, κρατικοί αξιωματούχοι, εκπρόσωποι φορέων και αρχών της πόλης μας, και εκπρόσωποι των μέσων μαζικής επικοινωνίας.

Στόχος του Έργου, είναι η σύνδεση εννέα Προσφυγικών Συνοικισμών με το Δημόσιο Αποχετευτικό Σύστημα και προνοεί την κατασκευή δικτύου συνολικού μήκος περίπου 44 km, για την εξυπηρέτηση 18 χιλιάδων κατοίκων σε 3000 υποστατικά.

Η αξία του Συμβολαίου ανέρχεται στα €12,8 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ και χρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους (Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως και ΣΑΛΑ.) 

Οι κατασκευαστικές εργασίες θα αρχίσουν περί τα τέλη Οκτωβρίου 2023 και προγραμματίζεται να διαρκέσουν 30 μήνες.