Καλά νέα για την Τράπεζα Κύπρου αλλά και για την Κύπρο χαρακτηρίζει την χθεσινόβραδινή αναβάθμιση της τράπεζας στην επενδυτική βαθμίδα από τον οίκο αξιολόγησης Moody’s, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου Πανίκος Νικολάου.

Συγκεκριμένα ο Πανίκος Νικολάου, Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου ανάφερε πως η αναβάθμιση της μακροπρόθεσμης αξιολόγησης των καταθέσεων της Τράπεζας Κύπρου από τον οίκο Moody’s σε Baa3 από Ba1 καθιστά την Τράπεζα επενδυτική βαθμίδα για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια.

Επίσης αναφέρει πως αυτό αντικατοπτρίζει τη σημαντική πρόοδο που έχει σημειώσει η Τράπεζα για να καταστεί ένας ισχυρότερος, ασφαλέστερος και βιώσιμα κερδοφόρος οργανισμός με ισχυρά κεφάλαια και άφθονη ρευστότητα.

Τέλος σημείωσε ότι η σημερινή αναβάθμιση είναι καλά νέα για την Τράπεζα και καλά νέα για την Κύπρο.

Θυμίζουμε πως η αναβάθμιση και των δύο συστημικών μας τραπεζών Κύπρου και Ελληνικής σε επενδυτική βαθμίδα από τον οίκο αξιολόγησης Moody’s  ήρθε λίγα 24ωρα μετά που ο ίδιος οίκος επανάφερε την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας σε investment grade.  Οι εξελίξεις αυτές για τους περισσότερους οικονομικούς αναλυτές και οικονομολόγους σηματοδοτούν την ταυτόχρονη επιστροφή στην κανονικότητα των αγορών.