Σειρά ερωτημάτων θέτει η ΕΤΥΚ στη διεύθυνση της Ελληνικής Τράπεζας και ενημερώνει τους εργαζόμενους με νέα εγκύκλιο που τους απέστειλε σήμερα.

«Με λύπη και προβληματισμό διαβάσαμε το μήνυμα του μεταβατικού ανώτατου εκτελεστικού διευθυντή της Ελληνικής Τράπεζας κ. Αντώνη Ρούβα προς τους συναδέλφους. Γενικολογίες περί σεβασμού του προσωπικού δεν μας πείθουν (…). Για να μη δώσουμε ευκαιρία παρερμηνειών, ούτε και να οδηγήσουμε τη «συζήτηση» σε άστοχες και άσκοπες «περιηγήσεις», θα περιορίσουμε το θέμα σε λίγα ουσιαστικά ερωτήματα αλλά διαφωτιστικά.

Αναφέρει ο κ. Αντώνης Ρούβας τις συζητήσεις με τις συντεχνίες, δηλ. αναφέρεται σε ΣΕΚ και ΠΕΟ που εκπροσωπούν το 1% του συνόλου. Με αυτούς συζητά την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης; Απλούστατα, με τη συμπεριφορά αυτή αποκαλύπτονται οι πραγματικοί στόχοι τους.

Ζητούμε ευθέως να μας πουν πόσα μπόνους έδωσε η τράπεζα (όχι ονόματα) και πόσες αυξήσεις μισθών και σε πόσα άτομα (όχι ονόματα). Δεν θέλουμε να μας πουν τα μικροποσά, ας μας πουν σε πόσους έδωσαν με αδιαφανείς διαδικασίες αυξήσεις μισθών πάνω από €10,000 κατ’ έτος και πού τις στήριξαν. Επίσης, ας μας πουν αν έχει άτομα που πήραν €10,000 το μήνα αύξηση» αναφέρει η ΕΤΥΚ. Η συντεχνία είχε προειδοποιήσει την περασμένη εβδομάδα για τρίωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου.

Πηγές της Ελληνικής Τράπεζας ανέφεραν στο philenews ότι η διεύθυνση της τράπεζας συνεχίζει να τηρεί εποικοδομητική στάση και καλεί την ΕΤΥΚ να επανέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μαζί με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για να επιλυθούν τα χρόνια προβλήματα που υπάρχουν.