Αποφασισμένη να προχωρήσει στη σημερινή τρίωρη στάση εργασίας στην Ελληνική από τις 15:00 – 18:00 είναι η ΕΤΥΚ και πριν από λίγο εξέδωσε ανακοίνωση προς τα μέλη της, τονίζοντας:

«Σας καλούμε σήμερα να ενώσετε τις δυνάμεις σας με την ηγεσία της οργάνωσής μας και όλοι μαζί να διεκδικήσουμε δυναμικά και αποφασιστικά την επίλυση των προβλημάτων που για χρόνια σας ταλανίζουν. Δεν μπορούμε να ανεχθούμε άλλο την απαξιωτική στάση της Ελληνικής Τράπεζας, που παραβιάζει τις υφιστάμενες συμφωνίες και δεν συμμορφώνεται με τις αποφάσεις του Υπουργείου Εργασίας.

Η Ελληνική Τράπεζα οφείλει επιτέλους να αναγνωρίσει την προσφορά του προσωπικού της, να αναγνωρίσει ότι εκατοντάδες συνάδελφοι εδώ και 10 χρόνια εκτελούν με επιτυχία αναβαθμισμένα καθήκοντα και να τους προαγάγει και όχι με αδιαφάνεια να μοιράζει αυξήσεις χιλιάδων ευρώ σε ορισμένα μόνο ανώτερα στελέχη».

Η ΕΤΥΚ στην ανακοίνωση σημειώνει για την Ελληνική ότι «οφείλει να υπογράψει την ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης, κατοχυρώνοντας και εξομοιώνοντας τα δικαιώματα όλου ανεξαίρετα του προσωπικού της, ειδικά ενόψει ενδεχόμενης εξαγοράς της Τράπεζας. Πρέπει να σταματήσει επιτέλους να εκμεταλλεύεται τους συναδέλφους του Συνεργατισμού, που εδώ και πέντε χρόνια δεν τους εντάσσει στις κλίμακες της ΕΤΥΚ και τους παραχωρεί ωφελήματα βάσει των συμφωνιών που ίσχυαν στα πρώην ΣΠΙ (ΣΕΚ – ΠΕΟ) που είναι πολύ υποδεέστερα από αυτά που απολαμβάνει το υπόλοιπο προσωπικό της Τράπεζας, βάσει των συμβάσεων της ΕΤΥΚ με τις τράπεζες».

Η συντεχνία των τραπεζικών υπαλλήλων προειδοποιεί πως «αν παρ’ ελπίδα διαπιστώσουμε ότι η τράπεζα θα επιδιώξει να παρεμποδίσει συναδέλφους να ασκήσουν το δικαίωμά τους για απεργία, αυτός και μόνο είναι λόγος για κλιμάκωση των μέτρων».

Η ΕΤΥΚ ενημερώνει πως η Ελληνική ζήτησε σήμερα γραπτώς από την οργάνωση έγκριση για να μπορέσουν, αν χρειαστεί, συγκεκριμένοι 12 συνάδελφοι να εργαστούν κατά τη διάρκεια της σημερινής τρίωρης στάσης, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των συστημάτων για προστασία των πελατών σε περίπτωση περιστατικών απάτης. Η γενική γραμματεία της ΕΤΥΚ έχει δώσει, κατ’ εξαίρεση την έγκρισή της στο αίτημα της τράπεζας.