Ο Σύνδεσμος Μικρών Τουριστικών Λεωφορείων που ανήκει στη δύναμη του ΚΕΒΕ, έχει θέσει στις άμεσες προτεραιότητές του την ποιοτική αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών στην τουριστική βιομηχανία του τόπου μας και ιδιαίτερα στον τομέα της διακίνησης του κοινού.

Η έλλειψη επαγγελματιών οδηγών λεωφορείων αποτελεί ένα σοβαρότατο πρόβλημα και ο Σύνδεσμος καλεί τόσο το κράτος όσο και τη Βουλή να προχωρήσουν με άμεσες ενέργειες για εξεύρεση λύσης του προβλήματος αυτού, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει εύρυθμα ο τομέας των συγκοινωνιών.

Ιδιαίτερη αναφορά, ο Σύνδεσμος κάνει στη διέλευση των ταξί και των πολυάριθμων μικρών τουριστικών λεωφορείων που προέρχονται από τα κατεχόμενα και αποτελεί μια πρακτική που εφαρμόζεται για δύο δεκαετίες τώρα.

Δυστυχώς η ανοχή σε αυτή τη λανθασμένη τακτική, δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, αφού δεν περιορίζεται μόνο στη απλή μεταφορά τουριστών στα κατεχόμενα, όπως ήταν η πρωταρχική ιδέα αλλά επεκτείνεται σε πλήρεις δραστηριότητες τους στις ελεύθερες περιοχές, καλύπτοντας δρομολόγια σε ολόκληρη την Κύπρο.

Η πιο πάνω πρακτική επηρεάζει άμεσα και σε τεράστιο βαθμό τα μέλη του Συνδέσμου, αλλά και τον τουρισμό του τόπου μας και ως εκ τούτου ο Σύνδεσμος καλεί την κυβέρνηση όπως εξεύρει τις σωστές δικλείδες για τη διασφάλιση ότι η πρακτική αυτή δεν θα αποβαίνει σε βάρος της δικής μας πλευράς, αυξάνοντας και εντείνοντας τον αθέμιτο ανταγωνισμό.