Την έντονη ανησυχία της εκφράζει η Επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ Λάρνακας για την πορεία της ενιαίας ανάπτυξης του λιμανιού της μαρίνας Λάρνακας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση «η Επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ Λάρνακας εκφράζει έντονη ανησυχία για το περιεχόμενο των δημοσιευμάτων των τελευταίων ημερών σε σχέση με την ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας.

Ιδιαίτερα οι δηλώσεις του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων περί άρνησης της αναδόχου εταιρείας να ανανεώσει την τραπεζική εγγύηση η οποία έχει λήξει από τις 31 Ιανουαρίου 2024, εντείνουν την ανησυχία και καθιστούν άμεση αναγκαιότητα να ξεκαθαριστεί το τοπίο».

Το ΑΚΕΛ απαιτεί, όπως σημειώνεται, «συγκεκριμένες απαντήσεις από όλους τους εμπλεκόμενους για το τι συμβαίνει και το τι μέλλει γενέσθαι και καλούμε την ανάδοχο εταιρεία όπως τοποθετηθεί άμεσα και ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της ως προς την υλοποίηση του έργου».

Προσθέτει ακόμη πως «το ΑΚΕΛ συμμετείχε στους αγώνες των Λαρνακέων για να τερματιστούν οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης Αναστασιάδη- ΔΗΣΥ για μετατροπή του λιμανιού σε ενεργειακό και να αποκτήσει η Λάρνακα σύγχρονο εμπορικό και επιβατικό λιμάνι και σύγχρονη μαρίνα.

Ως εκ τούτου, ξεκαθαρίζουμε ότι δεν πρόκειται να αποδεχθούμε οποιεσδήποτε εξελίξεις ακυρώνουν αυτό το στόχο». Κάλεσε ακόμη την Κυβέρνηση όπως ενημερώσει επίσημα και άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο και την Επιτροπή Ανάπτυξης Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας για τις τελευταίες εξελίξεις, τις διαφορές με την ανάδοχο εταιρεία και τα επόμενα βήματα.

«Η κυβέρνηση οφείλει να παραδώσει τη Σύμβαση Παραχώρησης που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση, στη Βουλή μέσω του μηχανισμού που επιτρέπει κάτι τέτοιο ούτως ώστε η Βουλή, ασκώντας τον θεσμικό της ρόλο να ελέγξει τη Σύμβαση Παραχώρησης και εάν αυτή υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον», σημειώνεται.