Επαφές με τα κόμματα είχε η ΙΣΟΤΗΤΑ για τη μισθολογική αναβάθμιση των χαμηλόμισθων.

Σε ανακοίνωση της, η συντεχνία τονίζει πως από τις επαφές που έχει πραγματοποιήσει προκύπτει ξεκάθαρα το συμπέρασμα ότι η ικανοποίηση του αιτήματός της δεν επιβαρύνει σημαντικά τον κρατικό προϋπολογισμό και ότι οι σχετικές δικαιολογίες της Κυβέρνησης δεν ευσταθούν.

Τονίζει επίσης, πως χθες συναντήθηκαν με τον τέως πρόεδρο του ΔΗΣΥ και βουλευτή Αβέρωφ Νεοφύτου. «Η συνάντηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των επαφών που διενεργεί το Κλαδικό Συμβούλιο με όλα τα πολιτικά κόμματα και πολιτικούς, με στόχο την ενημέρωσή τους για τις αδυναμίες, τις ανισότητες και τις αδικίες της συμφωνίας που έχει συνάψει η κυβέρνηση με τις δύο από τις τρεις συντεχνίες (ΠΑΣΥΔΥ και ΣΕΚ) για το θέμα των χαμηλόμισθων. Επίσης, συζητήθηκαν και σχετικές αναφορές του κ. Νεοφύτου σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα “Ο Φιλελεύθερος”».

Σύμφωνα με την ΙΣΟΤΗΤΑ, κ. Νεοφύτου τόνισε ότι η ικανοποίηση του αιτήματος δεν επιφέρει σημαντικό οικονομικό βάρος που θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τα δημόσια οικονομικά. Ωστόσο, παρά τη στήριξη που έχει η συντεχνία από πολιτικά κόμματα, υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα ζήτημα που, για συνταγματικούς λόγους, πρέπει να επιλυθεί από την εκτελεστική εξουσία. Καταλήγοντας σημειώνει πως η ΙΣΟΤΗΤΑ, η οποία σήμερα αριθμεί πάνω από 5,000 μέλη, προτίθεται να πραγματοποιήσει και δεύτερο γύρο διαβουλεύσεων με όλα τα πολιτικά κόμματα, ιδιαίτερα ενόψει των επικείμενων εκλογών, ώστε να ενημερώσει υπεύθυνα τα μέλη της για τις θέσεις και τις προθέσεις κάθε κόμματος αναφορικά με την έμπρακτη στήριξη του δίκαιου αιτήματος τους.