Την έντονη ενόχληση της γιατί το Υπουργείο Οικονομικών δεν προώθησε στα κόμματα τις γνωματεύσεις της Νομικής Υπηρεσίας για τις πολλαπλές συντάξεις, εξέφρασε η πρόεδρος του ΔΗΣΥ και Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου.

«Δυστυχώς∙, θεωρώ ότι, όχι εσκεμμένα, υπήρξε μια προσπάθεια υποβάθμισης του θέματος, γι’ αυτό και δεν παρουσιαστήκαμε στη συνάντηση. Για εμάς το θέμα είναι εξόχως σημαντικό, είναι εξόχως προκλητικό ζήτημα και πρέπει να επιλυθεί» σημείωσε.

Παράλληλα, τόνισε πως πρέπει να σταλούν οι γνωματεύσεις και οι εισηγήσεις της εκτελεστικής εξουσίας, σημειώνοντας ότι η ίδια είναι σε συνεχή διαβούλευση και με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος και με άλλους που σκέφτονται συγκεκριμένες εισηγήσεις που θα παρουσιαστούν.

Υπέδειξε ότι η εισήγηση της εκτελεστικής εξουσίας όπως έχει παρουσιαστεί είχε νομικά ζητήματα και για αυτό ζητήθηκαν οι γνωματεύσεις, οι οποίες δεν δόθηκαν. «Αντίθετα, η συζήτηση υποβιβάστηκε σε υπηρεσιακό επίπεδο. Θεωρώ ότι δεν εξυπηρετείται ο σκοπός, εξ ου και δεν παρουσιαστήκαμε χθες και αναμένουμε την προτεραιοποίηση αυτού του θέματος και συγκεκριμένη εισήγηση από την Κυβέρνηση» κατέληξε.