Τρία βασικά πλεονεκτήματα διαθέτει, όπως εκτιμά ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών, η συμφωνία που συνήψε με την εταιρεία C.S. COSTAS SARRIS ELEKTRAGORA Ltd, στη Λακατάμια, όσον αφορά στην παροχή υπηρεσιών για επιδιόρθωση και συντήρηση οικιακών συσκευών.

Ο σύνδεσμος επισημοποίησε χθες τη συμφωνία, την οποία ανάρτησε στην ιστοσελίδα του για σκοπούς πλήρους διαφάνειας. Υποστηρίζει ότι πέτυχε χαμηλότερες τιμές από αυτές που ισχύουν στην αγορά για επιδιορθώσεις και γρηγορότερη εξυπηρέτηση.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στον «Φ», ο πρόεδρος του Συνδέσμου Καταναλωτών Μάριος Δρουσιώτης ανέφερε ότι με τη συγκεκριμένη συμφωνία έχουν επιτευχθεί τα εξής:

(α) Καλύτερες τιμές, ιδιαίτερα όσον αφορά στη διαδρομή του επαγγελματία, σε σχέση με ό,τι ισχύει στο παζάρι. Χαρακτηριστικά, όπως είπε, η χρέωση για τη μετακίνηση που πέτυχε ο Σύνδεσμος ξεκινά από 20 ευρώ, ενώ οι αντίστοιχες τιμές στο παζάρι κυμαίνονται μεταξύ 40-50 ευρώ.

(β) Γνωρίζεις εκ των προτέρων πόσα θα σου στοιχίσει ενδεικτικά η συντήρηση ή επιδιόρθωση και έτσι μπορείς να αποφασίσεις κατά πόσο σου συμφέρει να προχωρήσεις ή δεν σου συμφέρει και θα επιλέξεις να αγοράσεις καινούργια συσκευή.

(γ) Υπάρχει δέσμευση για πολύ γρήγορη ανταπόκριση από πλευράς εταιρείας, σε σχέση με ό,τι ισχύει στην αγορά, όπου από τη μια δυσκολεύεσαι να βρεις επαγγελματία και από την άλλη το ραντεβού που θα σου κλείσει ενδεχομένως να είναι μετά από ένα μήνα.

Συγκεκριμένα, από τη στιγμή που θα επικοινωνήσει κάποιος με τον Σύνδεσμο Καταναλωτών και θα ζητήσει επαγγελματία για επιδιόρθωση συσκευής, το αίτημα θα διαβιβαστεί άμεσα στην εταιρεία και εκείνη θα απαντήσει εντός μερικών λεπτών.

Στη συνέχεια, ο χρόνος ανταπόκρισης της εταιρείας θα είναι το συντομότερο δυνατό, αλλά σε κάθε περίπτωση, δεν θα είναι μεγαλύτερος από 3 εργάσιμες ημέρες από την ώρα της κλήσης προς στην εταιρεία. Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία σε αυτή τη φάση καλύπτει προσφορά τεχνικών υπηρεσιών μόνο για την επαρχία Λευκωσίας.

Ο κ. Δρουσιώτης πρόσθεσε ότι θα δοθεί κάποιο χρονικό περιθώριο μέχρι να μάθει ο κόσμος για τη συγκεκριμένη υπηρεσία και να αρχίσει να τη χρησιμοποιεί. Εφόσον δούμε ότι υπάρχει ανταπόκριση, συνέχισε, δεν αποκλείεται να προχωρήσουμε και να εντάξουμε και άλλα επαγγέλματα στις υπηρεσίες που θα προσφέρονται ή να επεκτείνουμε την κάλυψη σε άλλες επαρχίες.

Σε σχέση με τα οδοιπορικά, σημειώνεται ότι θα μετρώνται από τα γραφεία του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών. Ειδικότερα, για απόσταση μέχρι 5 χιλιόμετρα από τα γραφεία του Συνδέσμου Καταναλωτών, η χρέωση είναι 20  ευρώ. Για απόσταση από 5 μέχρι 10 χιλιόμετρα η τιμή είναι 30  ευρώ και για απόσταση πέραν των 10 χλμ η χρέωση είναι 35 ευρώ.

Η χρέωση του χρόνου παραμονής του τεχνικού στην οικία του καταναλωτή ή στο εργαστήριο της εταιρείας για σκοπούς επιδιόρθωσης ή συντήρησης θα είναι 15 ευρώ για κάθε 30 λεπτά εργασίας ή μέρος των 30 λεπτών.