Η πόλη της Λάρνακας και οι κοινότητες που την περιβάλουν κατά μήκος της θαλάσσιας περιοχής της είναι πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των ξένων επενδυτών, οι οποίοι αγοράζουν μαζικά όλα τα διαθέσιμα οικιστικά ακίνητα και ανεβάζουν τη ζήτηση και τις τιμές σε επίπεδα που δεν έγινε ξανά προηγουμένως.

Φρέσκο χρήμα επενδύεται στην κτηματαγορά με την εισαγωγή ξένων νέων κεφαλαίων χωρίς δανεισμό, διαφοροποιώντας κατά πολύ την οικονομική εικόνα από εκείνη που παρατηρήθηκε την πρώτη δεκαετία του 2000. Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς είναι σε εγρήγορση, συμμετέχοντας ενεργά στην παρατηρούμενη ανάπτυξη που φέρνει πολλά κέρδη και οφέλη στην περιοχή. Μετά από τη στασιμότητα που παρατηρήθηκε λόγω της τραπεζικής κρίσης το 2013 και τη γενικότερη παγκόσμια ύφεση που δεν άφησε ανεπηρέαστη ούτε και την Κύπρο, δημιουργήθηκε μια νέα δυναμική που μεταλλάσσει τη Λάρνακα και τα περίχωρα της.

Οι βάσεις που τίθενται είναι πολύ γερές, εμπλουτίζουν την κτηματαγορά και βοηθούν οικονομικά την περιοχή και την οικονομία του τόπου γενικότερα. Τα ακίνητα μετατρέπονται σε «κινητές αξίες» και η Λάρνακα αναπτύσσεται καθημερινά, αναμένοντας την έναρξη των νέων έργων διαμάντια …

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στο incyprusproperty