Άνευ προηγουμένου είναι η ζήτηση που καταγράφεται από την πρώτη ήμερα που τέθηκε σε λειτουργία το ηλεκτρονικό σύστημα κρατήσεων και αγοράς εισιτηρίων της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας. Το πρώτο δρομολόγιο έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη, 29 Μαΐου, με το οχηματαγωγό επιβατικό πλοίο Daleela να είναι έτοιμο να σαλπάρει από το λιμάνι Λεμεσού προς τον Πειραιά.

Οι κρατήσεις εισιτήριων έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία αφού μέχρι χθες άγγιξαν τις 8.500 ενώ οι κρατήσεις για τα οχήματα φτάνουν τις 1.550.

Μιλώντας στο philenews ο κ. Χαράλαμπος Μανώλη, εκ των διευθυντών της διαχειρίστριας εταιρείας Scandro Holding Ltd, ανέφερε ότι όλα είναι έτοιμα για το πρώτο ταξίδι δηλώντας την ικανοποίησή του, για την τεράστια ζήτηση που καταγράφεται.

«Οι κρατήσεις έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία», σημείωσε ο κ. Μανώλη, αναφέροντας ότι οι πολίτες έχουν αγκαλιάσει τη θαλάσσια σύνδεση ενώ αρκετοί είναι αυτοί που επιθυμούν να μεταβούν με τα οχήματά τους προς την Ελλάδα. «Πέρσι ταξίδεψαν πέραν των 7.000 επιβατών ενώ φέτος πάμε για νέο ρεκόρ αφού οι κρατήσεις μέχρι χθες άγγιξαν τις 8.500». Επεσήμανε ακόμη ότι οι θέσεις για τα 9 δρομολόγια του Αυγούστου έχουν κλείσει.

Σύμφωνα με τον κ. Μανώλη, διαθέσιμα εισιτήρια για κρατήσεις έχουν απομένει για τα πρώτα δρομολόγια του Ιουνίου και ελάχιστες θέσεις για τον μήνα Ιούλιο.

Το εισιτήριο από Λεμεσό προς Πειραιά και μετ΄επιστοφής κυμαίνεται στα €147,86 για καμπίνα 1η κλάσης και για τα παιδιά στα €93,56 συμπεριλαμβανομένου και των λιμενικών τελών. Υπενθυμίζεται ότι για φετινή χρονιά η ανάδοχος εταιρεία Scandro Holding Ltd, αποφάσισε όπως τα δρομολόγια γίνουν μόνο από τη Λεμεσό, με το πρώτο ταξίδι να πραγματοποιείται στις 29 Μαΐου, από το λιμάνι Λεμεσού και το τελευταίο δρομολόγιο, από Πειραιά προς Λεμεσό στις 3 Σεπτεμβρίου. Συνολικά θα πραγματοποιηθούν 22 δρομολόγια, έξι τον Μάιο-Ιούνιο επτά τον Ιούλιο και εννέα τον Αύγουστο – Σεπτέμβριο, ενώ τα κόμιστρα κυμαίνονται στα περσινά επίπεδα, με μια μικρή αύξηση 50 σεντ στο παιδικό εισιτήριο και γύρω στα 2 ευρώ στα λιμενικά τέλη.