Ανοικτή πρόσκληση προς τον προοδευτικό χώρο για σύσταση μιας ευρύτερη πολιτικής συμμαχίας, απευθύνει απόψε το ΑΚΕΛ.

Ο γγ του κόμματος Στέφανος Στεφάνου, θα είναι ο κύριος ομιλητής στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί απόψε το βράδυ στο νέο Δημαρχείο Λευκωσίας με την οποία ουσιαστικά, το κόμμα της Αριστεράς κάνει το πρώτο άνοιγμα προς την κοινωνία για τη σύσταση μιας συνεργασίας με προσωπικότητες και κοινωνικές ομάδες, πέραν από το στενό κομματικό του χώρο.

Όπως σημειώνουν πηγές από την Εζεκία Παπαϊωάννου, θα είναι ένα πολιτικό προσκλητήριο στο προοδευτικό κομμάτι της κοινωνίας με το οποίο συνεργάστηκαν στις προεδρικές εκλογές, είτε στον πρώτο, είτε στον δεύτερο γύρο, στηρίζοντας την υποψηφιότητα του Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Ο τελευταίος  θα είναι παρών απόψε στην εκδήλωση, κατά  την οποία θα πει και δυο λόγια, τόσο για τη συνεργασία του με το ΑΚΕΛ, όσο και για το πολιτικό σκηνικό ευρύτερα.  Στόχος, όπως σημειώνουν κομματικές πηγές, είναι όλοι αυτοί οι πολίτες που μοιράζονται κοινές ανησυχίες, έστω και αν έχουν διαφωνίες σε κάποια ζητήματα, να βρεθούν στο ίδιο μετερίζι και να δώσουν από κοινού ένα πολιτικό αγώνα με ορίζοντα πενταετίας για επίτευξη του στόχου της προοδευτικής αλλαγής.

 Αξιοσημείωτο είναι ότι στο προσκλητήριο αυτό, βγαίνει επικοινωνιακά μπροστά και μία νέα εικόνα, ως ένα σύμβολο αυτής της συμμαχία που επιχειρείται να επιτευχθεί. Δηλαδή, το γνωστό σήμα του ΑΚΕΛ, δεν θα βγαίνει προς τα έξω ως το σήμα- σύμβολο αυτής της συμμαχίας, η οποία θα έχει ως κεντρικό σύνθημα της τον τίτλο της αποψινής συγκέντρωσης:

«Με το βλέμμα στο μέλλον». 

Βασικός πυλώνας αυτής της διαδρομής είναι μία σειρά κοινών θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία και τα οποία ουσιαστικά αποτελούσαν και τους βασικούς άξονες των προγραμματικών θέσεων του Ανδρέα Μαυρογιάννη, όπως είναι το Κυπριακό, Περιβαλλοντικά θέματα, το Κράτος Δικαίου, της βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης με κοινωνική ευαισθησία, καθώς επίσης και ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προοδευτικών πολιτικών.

Η έμφαση σε κάθε περίπτωση όμως, θα δοθεί σε θέματα που απασχολούν την κοινωνία στην καθημερινότητα της, όπως είναι το στεγαστικό, για το οποίο το κόμμα της Αριστεράς, πραγματοποίησε πρόσφατα μία μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης. Στο πλαίσιο αυτό, όπως σημειώνουν στελέχη του κόμματος, αποκόμισαν θετικότατα σχόλια από μέρους νέων ανθρώπων, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Κομματικοί κύκλοι, διευκρινίζουν ότι το κάλεσμα δεν αφορά κομματικές συνεργασίες, αλλά απευθύνεται καθαρά προς την κοινωνία. Οι όποιες συμμαχίες ή συνεργασίες σε κομματικό επίπεδο τυχόν προκύψουν στο πλαίσιο των εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα είναι από κάτω προς τα πάνω και όχι αντίστροφα. Δηλαδή, θα προκύψουν ως επιθυμία της τοπικής κοινωνίας και όχι ως προϊόν κομματικής ανταλλαγής.

Οι τοπικές εκλογές, θα είναι ουσιαστικά ο πρώτος σταθμός δοκιμασίας αυτής της προοδευτικής συμμαχίας, με δεύτερο σταθμό τις βουλευτικές εκλογές και τελευταίο τις προεδρικές εκλογές του 2028, κατά τις οποίες θα κορυφωθεί και αυτή η προσπάθεια με στόχο να γίνει από προοδευτική συμμαχία σε προοδευτική πλειοψηφία και να οδηγήσεις την αλλαγή της διακυβέρνησης.

Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίου

Στο πλαίσιο των αλλαγών που προωθούνται από πλευράς ηγεσίας του κόμματος, είναι και η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου που στεγάζεται το κόμμα. Χθεσινή ανακοίνωση του κόμματο, αναφέρει ότι τα γραφεία της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ θα παραμείνουν κλειστά από την 1η Ιουλίου εξαιτίας εκτεταμένων οικοδομικών εργασιών ανακαίνισης του κτιρίου.

Στις οικοδομικές εργασίες, που αναμένεται να διαρκέσουν δύο μήνες, προβλέπεται το κτίριο της Κ.Ε. να μετατραπεί σε ενεργειακά πράσινο κτίριο.  Η Κ.Ε. θα φιλοξενηθεί προσωρινά στο κτίριο της Ε.Ε. ΑΚΕΛ Λευκωσίας.