Η Πρώτη Κυρία Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη, η οποία συνοδεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη, μετέβη χθες στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, που βρίσκεται στην περιοχή όπου έγιναν οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, ενώ στη συνέχεια μετέβη στο Μνημείο αφιερωμένο στα θύματα αυτών των τρομοκρατικών επιθέσεων.

Στο Μνημείο, η Πρώτη Κυρία εναπόθεσε λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων, στα οποία περιλαμβάνονται και δύο άτομα κυπριακής καταγωγής, και ακολούθως ξεναγήθηκε στο Μουσείο αφιερωμένο στα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου.

Αύριο, 20 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την Προεδρία, η Πρώτη Κυρία θα παρακολουθήσει την προσφώνηση της ολομέλειας της Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, ενώ θα παρακαθίσει σε επίσημο γεύμα που παραθέτει η Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών προς τιμή των συζύγων των αρχηγών κρατών, που συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση των ΗΕ.

Στις 22 Σεπτεμβρίου, η κ. Καρσερά Χριστοδουλίδη θα επισκεφθεί το Σχολείο Αγίου Δημητρίου της ελληνορθόδοξης κοινότητας στην Αστόρια, ενώ στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με το Συμβούλιο του Ταμείου Βοήθειας Παιδιών της Κύπρου (Cyprus Children’s Fund Board).

Κατά την παραμονή της στη Νέα Υόρκη, η κ. Καρσερά Χριστοδουλίδη θα συνοδεύσει τον σύζυγο της στη δεξίωση που θα παραθέσει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και η σύζυγος του, ενώ θα παρευρεθεί, επίσης, στη συνάντηση του Προέδρου με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο και στο δείπνο που θα παραθέσουν προς τιμή του προεδρικού ζεύγους οι ομογενειακές οργανώσεις.

KYΠΕ