Από την στιγμή που στο τραπέζι των συζητήσεων για το δήμο της πρωτεύουσας έπεσε το όνομα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος ως υποψηφίου κοινής αποδοχής των τριών κομμάτων, ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος για την Πινδάρου έχει περάσει.

Η περίπτωση του δήμου Λευκωσίας αποτελούσε σημείο αναφοράς στις συζητήσεις της ηγεσίας του ΔΗΣΥ με τα υπόλοιπα κόμματα, τα οποία εξέφραζαν έντονες επιφυλάξεις για την υποψηφιότητα του νυν δημάρχου Αγλαντζιάς, Ανδρέα Κωνσταντίνου, ο οποίος είχε το προβάδισμα της επιλογής, με βάση και την εσωκομματική δημοσκόπηση που είχε γίνει.

Επιφυλάξεις όμως υπήρχαν και εντός της Πινδάρου, καθώς μπορεί από την μια η δημοσκόπηση να αποτύπωσε τη δημοφιλία του Ανδρέα Κωνσταντίνου, την ίδια ώρα όμως, εντός του κόσμου του ΔΗΣΥ καταγράφονταν ενδοιασμοί οι οποίοι εστιάζονται στο γεγονός ότι ο δήμος Αγλαντζιάς, με τον Ανδρέα Κωνσταντίνου δήμαρχο, είχε προσφύγει στο δικαστήριο, ενάντια στην μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκηση.

Η προσφυγή απορρίφθηκε τελικά από το Ανώτατο Δικαστήριο. Πέραν αυτού, συζητείτο και συζητείται πώς οι ανάγκες του νέου διευρυμένου δήμου της Λευκωσίας, απαιτούν ένα δήμαρχο με πολιτική εμπειρία, γνώσεις και  εκτόπισμα που ξεπερνούν τα όρια της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Υπό αυτά τα δεδομένα η λύση Τορναρίτη έβγαλε από τη δύσκολη θέση την Πινδάρου, η οποία όπως πληροφορούμαστε, προτείνει στον Ανδρέα Κωνσταντίνου την αντιδημαρχία της Αγλαντζιάς. Μέχρι και χθες το βράδυ, δεν είχε δώσει την απάντηση του.

Σημειώνεται ότι η Γραμματεία του ΔΗΚΟ σε συνεδρία της την προηγούμενη βδομάδα έχει αποφασίσει να προτείνει για στήριξη της υποψηφιότητας του Νίκου Τορναρίτη στο δήμο Λευκωσίας παρόλο που ο ίδιος ακόμα δεν έχει  εξαγγείλει την υποψηφιότητα του. Τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΔΗΣΥ θεωρείται δεδομένο ότι θα στηρίξει και η Δημοκρατική Παράταξη.

Το Εκτελεστικό Γραφείο του Δημοκρατικού Συναγερμού συνεδρίασε χθες το απόγευμα αποτιμώντας τα μέχρι στιγμής δεδομένα σε ο,τι αφορά τις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Παρόλο που θεωρούνται δεδομένες κάποιες υποψηφιότητες σε ορισμένους δήμους μεταξύ των οποίων και η περίπτωση του δήμου Λευκωσίας, δεν υπήρξε ανακοίνωση χθες. Αναμένεται όμως ότι αυτό θα γίνει πολύ σύντομα, τουλάχιστον για τις περιπτώσεις που θεωρούνται κλειστές.

Για παράδειγμα η περίπτωση του δήμου Πάφου στον οποίο είναι δεδομένη η στήριξη της υποψηφιότητας του νυν δημάρχου Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος, καθώς επίσης και της περίπτωσης του νυν δημάρχου Λεμεσού, Νίκου Νικολαΐδη.

Κλειστές είναι επίσης οι περιπτώσεις του Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη ως υποψήφιου προέδρου του επαρχιακού Συμβουλίου Λευκωσίας, του Βασίλη Δημητριάδη για το επαρχιακό Συμβούλιο Λεμεσού και του Γιάννη Καρούσου για την Αμμόχωστο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην περίπτωση του Δημοκρατικού Συναγερμού, παρουσιάζει η περίπτωση του δήμου Λάρνακας, ως προς τον υποψήφιο που τελικά θα επιλέξει να στηρίξει για τη δημαρχία.

Παράλληλα ανοικτό φαίνεται να παραμείνει και το θέμα του υποψήφιο για το επαρχιακό Συμβούλιο. Στο προσκήνιο, εκτός από την περίπτωση του Άγγελου Χατζηχαραλάμπους, φαίνεται να έρχεται και η περίπτωση του νυν δημάρχου Αραδίππου Ευάγγελου Ευαγγελίδη.

Εξήγγειλε ο Κύπρος Ανδρονίκου

Την υποψηφιότητα για το δήμο Δρομολαξιάς- Μενεού εξήγγειλε χθες ο Κύπρος Ανδρονίκου. Σε γραπτή δήλωση του αναφέρει ότι η δημιουργία νέου περιφερειακού Δήμου με την ενοποίηση του Δήμου Δρομολαξιάς-Μενεού και των κοινοτήτων Κιτίου, Περβολιών και Τερσεφάνου μέσα στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελεί ένα σημαντικό επίτευγμα για το σύνολο των δημοτών της περιοχής. 

«Έχω υπηρετήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση με αγνό ενδιαφέρον προς τον άνθρωπο και τον τόπο. Είχα πρωταγωνιστικό ρόλο στη δημιουργία του Δήμου Δρομολαξιάς-Μενεού. Πίστεψα και συνέβαλα ενεργά στην προσπάθεια για τη δημιουργία του νέου περιφερειακού Δήμου.

Με εχέγγυο λοιπόν την μέχρι σήμερα εμπειρία μου, την αξιοπιστία, τη χρηστή διοίκηση και τη διαφάνεια, με σεβασμό και συναίσθηση ευθύνης απέναντι στους δημότες του νέου Δήμου, ανακοινώνω την υποψηφιότητα μου για τη θέση του Δήμαρχου».