Εγκλωβίστηκε στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ο οποίος αναζητεί εκ νέου διέξοδο για τα όσα ανέφερε στην συνέντευξη του την περασμένη Κυριακή στον «Φ». Σε μια προφανή κίνηση να αποφορτιστεί από την πίεση που έβαλε στον εαυτό του αλλά και να αποφορτίσει τους υπουργούς του, κάποιοι εκ των οποίων βλέπουν τα ονόματά τους στα ΜΜΕ ως υποψήφιους προς ανασχηματισμό, ο Νίκος Χριστοδουλίδης ξεκίνησε τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου στην παρουσία των τηλεοπτικών καμερών και με ανοικτά τα μικρόφωνα.

Διεμήνυσε στους Υπουργούς πώς τα όσα δήλωσε ήταν απάντηση σε συγκεκριμένη ερώτηση. Όπως όμως εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κάποιος από τη συνέντευξη του στον «Φ» ο Νίκος Χριστοδουλίδης επεδίωξε να αναδείξει το συγκεκριμένο θέμα. Το γεγονός ότι την ίδια μέρα κυκλοφορούσαν και σχετικές πληροφορίες σε πρωτοσέλιδα σε άλλες δύο εφημερίδες είναι απόδειξη ότι το Προεδρικό επιχειρούσε τη δημιουργία περιρρέουσας ατμόσφαιρας για να προετοιμάσει τους Υπουργούς του. Το αποτέλεσμα, όμως, ήταν να εγκλωβιστεί στις δηλώσεις του, βάζοντας πίεση στον εαυτό του και ανεβάζοντας τον πήχη ψηλά.

Συγκεκριμένα σήμερα, πριν από την έναρξη της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου ανέφερε τα εξής: «Η απάντηση μου σε μια συγκεκριμένη ερώτηση ήταν ότι, ναι θα προχωρήσω σε ανασχηματισμό πριν από τους 18μήνες. Διάβαζα κάποια σχόλια στον Τύπο και ήθελα να το διευκρινίσω γιατί είδα φωτογραφίες δικές σας στις εφημερίδες. Να ξέρετε ότι σας προσεγγίζω σαν συνεργάτες, αν έχω κάτι μαζί σας ή αν το σκέφτομαι για κάποιον, να είστε σίγουροι ότι δεν θα ενημερωθείτε από εφημερίδες ούτε από κανέναν».

Συμπλήρωσε ότι «ήθελα να το διευκρινίσω, να ευχηθώ σε όλους σας καλή χρονιά. Έχουμε 10 μήνες όπου έγινε πολύ σημαντικό έργο σε θέματα τα οποία ήταν σύνθετα και δύσκολα. Έγινε σημαντική δουλειά. Τη δουλειά σας εσείς πρώτοι πρέπει να την αναδεικνύετε».

Και κατέληξε: «Συνεχίζουμε με ένα και μοναδικό στόχο, να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα διακυβέρνησης που υποσχεθήκαμε στον κυπριακό λαό. Όλα τα άλλα που γράφονται και λέγονται και που ψιθυρίζονται από κάποιους, εμείς παραμένουμε συγκεντρωμένοι αποκλειστικά στο πρόγραμμα διακυβέρνησης».

Στη συνέντευξη στον «Φ» την περασμένη Κυριακή δήλωσε το εξής για τα οποία ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του:

Στην προηγούμενη συνέντευξη σας στον «Φ», είπατε για την ώρα της κρίσης και της αξιολόγησης των Υπουργών, κλείνει ο πρώτος χρόνος διακυβέρνησης, έχετε κάνει αυτή την αξιολόγηση; Είστε ευχαριστημένος; Θα προβείτε σε διορθωτικές κινήσεις;

  • Το ερώτημα σας είναι αν θα προχωρήσω σε ανασχηματισμό ή όχι, για να λέμε καθαρές κουβέντες. Αυτό το οποίο μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι ανασχηματισμός θα γίνει πριν τη συμπλήρωση των 18 μηνών διακυβέρνησης. Αυτό θέλω να το διευκρινίσω διότι ακούω και διαβάζω πως δήθεν το κριτήριο μου αν θα προχωρήσω σε ανασχηματισμό είναι η 18μηνη θητεία παρουσίας στην κυβέρνηση για να εξασφαλίσουν υπουργική σύνταξη. Να είστε βέβαιοι ότι θα γίνει ανασχηματισμός πριν τη συμπλήρωση 18 μηνών διακυβέρνησης.

Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι από τους υπουργούς δεν έχουν ανταποκριθεί επαρκώς στα καθήκοντα ή σε αυτό που αναμένατε εσείς όταν τους επιλέγατε;

  • Η αξιολόγηση είναι καθημερινή. Είναι πολύ φυσιολογικό κάποιοι να έχουν ανταποκριθεί σε μεγαλύτερο βαθμό, κάποιοι σε λιγότερο βαθμό και ούτω καθεξής. Ο ανασχηματισμός είναι καθαρά προσωπική μου απόφαση. Επαναλαμβάνω, αυτό που μπορώ να σας πω με σιγουριά είναι ότι θα προχωρήσω σε ανασχηματισμό πριν τη συμπλήρωση 18 μηνών από την ημέρα σύστασης της κυβέρνησης.

Πηγή βίντεο omegalive