Σηκώνουν μανίκια και ξεκινούν δουλειά οι νέοι Υπουργοί, υφυπουργός και επίτροποι που ανέλαβαν από σήμερα τα καθήκοντά τους.

Η τελετή διαβεβαίωσης πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο και αμέσως μετά προχώρησαν στις τελετές παράδοσης – παραλαβής από τους νέους Υπουργού, Υφυπουργού και Επίτροπους, πλιν της νέας Υφυπουργού Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Μαριλένας Ραουνά αφού εκκρεμεί η έγκριση της θέσης από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Επισημαίνεται πως το Υπουργείο Υγείας ανέλαβε ο Μιχάλης Δαμιανός αντικαθιστώντας της Πόπη Κανάρη, το Υπουργείο Άμυνας ο Βασίλης Πάλμας αντικαθιστώντας τον Μιχάλη Γιωργάλλα, το Υπουργείο Δικαιοσύνης ο Μάριος Χαρτσιώτης, αντικαθιστώντας την Άννα Προκοπίου – Κουκκίδη και το Υπουργείο Γεωργίας η Μαρία Παναγιώτου, αντικαθιστώντας τον Πέτρος Ξενοφώντος.

Επίσης το Υφυπουργείο Καινοτομία ανέλαβε ο Νικόδημος Δαμιανού, το Υφυπουργείο Ευρωπαϊκών Θεμάτων η Μαριλένα Ραουνά, ενώ Επίτροπος Περιβάλλοντος ανέλαβε η Αντωνία Θεοδοσίου, Επίτροπος του Πολίτη ο Παναγιώτης Παλατές και Επίτροπος Ορεινών Περιοχών ο Χαράλαμπος Χριστοφίνας.

Δείτε όλα όσα συνέβησαν κατά τις τελετές παράδοσης – παραλαβής: