Βγήκε μπροστά στήνοντας πέπλο προστασίας στην ηγεσία του Δημοκρατικού Συναγερμού ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και επίτιμος πρόεδρος του κόμματος Νίκος Αναστασιάδης.

Με μία δημόσια παρέμβαση του και κάνοντας επίκληση στον ιδρυτή και ιστορικό ηγέτη του κόμματος Γλαύκο Κληρίδη, κάλεσε όλους να αφήσουν πίσω τους το παρελθόν και να συστρατευθούν γύρω από την παράταξη για το καλό πρωτίστως της πατρίδας, όπως αναφέρει.

Υπενθυμίζει πώς στις προεδρικές του 2003 αλλά και στο δημοψήφισμα του 2004 η ενότητα του κόμματος απειλήθηκε όσο ποτέ άλλο, όμως κατάφερε να παραμείνει ενωμένο και να κυβερνήσει ξανά για μία δεκαετία.

«Αναφερόμενος στα όσα ελέχθησαν ή είδαν το φως της δημοσιότητας μετά την συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου, και με πλήρη κατανόηση των ανθρωπίνων αδυναμιών που συνυπάρχει σε όλους, θα ήθελα να δηλώσω τα ακόλουθα:», αναφέρει ο Νίκος Αναστασιάδης

«Ο Δημοκρατικός Συναγερμός ιδρύθηκε από τον αείμνηστο εθνικό ηγέτη, Γλαύκο Κληρίδη για να υπηρετήσει την πατρίδα και το λαό μας και όχι για να δικαιώσει τις φιλοδοξίες του οποιουδήποτε από εμάς.

Στην μακρόχρονη πορεία της παράταξης ζήσαμε δυσάρεστες και ανεπιθύμητες στιγμές. Η ενότητα του κόμματος στις Προεδρικές εκλογές του 2003 και στο δημοψήφισμα του 2004 απειλήθηκε όσο ποτέ.

Παρά ταύτα, με τους ψύχραιμους χειρισμούς της ηγεσίας, των ιστορικών στελεχών και της άδολης αγάπης των μελών, οπαδών και φίλων της παράταξης, όχι μόνο δεν κινδύνευσε ο ΔΗ.ΣΥ με διάσπαση, αλλά στις εκλογές που ακολούθησαν παράμεινε η πρωταγωνιστική παράταξη του τόπου», σημειώνει και προσθέτει πώς η δικαίωση της συνετούς πολιτικής οδήγησε τον ΔΗΣΥ «στην δεκαετή διακυβέρνηση (2013-2023) της χώρας, με την διάσωση της πατρίδας μας από την χρεοκοπία, την πρωτόγνωρη οικονομική ανάπτυξη, τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις αλλά και τα όσα μεγάλα έργα υποδομής που έχουν έχουν περατωθεί ή που ευρίσκονται υπό εκτέλεση».

Αναφερόμενος στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές και τα όσα έγιναν και απασχολούν μέχρι σήμερα τον Δημοκρατικό Συναγερμό, ο Νίκος Αναστασιάδης σημειώνει ότι δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι προεδρικές εκλογές του 2023 αποτέλεσαν μια άλλη θλιβερή εξέλιξη για την παράταξη.

«Η αποστασιοποίηση μέλους της κυβέρνησης και του κόμματος αλλά και η διαχρονική διαχείριση των κομματικών δρωμένων ή και οι λάθος εκτιμήσεις αντί να οδηγήσουν τον ΔΗΣΥ σε μια τρίτη πενταετία διακυβέρνησης, μας οδήγησαν σε μια εσωστρέφεια με απρόβλεπτους τους κινδύνους», αναφέρει ο Νίκος Αναστασιάδης, υποδεικνύοντας ωστόσο ότι η συνέχιση αλληλοεπίρριψης ευθυνών, για προσωπική δικαίωση, δεν οδηγεί παρά σε πορεία καταστροφής.

«Σαν επίτιμος πρόεδρος του κόμματος, που για 48 χρόνια υπηρέτησα με πίστη και αφοσίωση τα ιδανικά που μας ενώνουν, κάμνω έκκληση προς όσους ταυτίστηκαν και υπηρέτησαν την ιστορική μας παράταξη να αφήσουν κατά μέρος τις προσωπικές πικρίες και ενώνοντας δυνάμεις να ξαναφέρουμε την ελπίδα για τον λαό και την υπό κατοχή πατρίδα μας», καταλήγει στην ανακοίνωση του.

Μια δήλωση η οποία έρχεται στον απόηχο της κορύφωσης της εσωκομματικής σύγκρουσης στον ΔΗΣΥ με αφορμή και την τελευταία συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος με την απόφαση για στήριξη της υποψηφιότητας του Κωστάκη Κωσταντίνου για τη θέση του προέδρου του Επαρχιακού Συμβουλίου Πάφου.

Ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, μιλώντας χθες στο ΡΙΚ πέταξε το γάντι στον Κωστάκη Κωνσταντίνου, καλώντας τον να αποδείξει στην πράξη ότι μέλημά του είναι η ενότητα και η επιτυχία της παράταξης.

Ο κ. Φαίδωνος τόνισε ότι ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του και όχι από τα λόγια ή από επιστολές τις οποίες μπορεί να αποστείλει για να επιτύχει τον στόχο του, παραπέμποντας στην επιστολή την οποία απέστειλε ο Κ. Κωνσταντίνου στην πρόεδρο του ΔΗΣΥ την περασμένη Πέμπτη, πριν ληφθεί η απόφαση στήριξης της υποψηφιότητάς του από το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος