Συνολικά 400 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθεια από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έφθασαν σήμερα στo Ισραήλ μέσω Κύπρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΑΕ η εν λόγω βοήθεια στάλθηκε σε συνεργασία με την Αμερικανική Βοήθεια για τους Πρόσφυγες Εγγύς Ανατολής (ANERA).

Οι 400 τόνοι τροφίμων έφθασαν στο λιμάνι Ashdod του Ισραήλ μέσω Λάρνακας για να μεταφερθούν με φορτηγά στη Γάζα.

Ο Υπουργός Επικράτειας για τη Διεθνή Συνεργασία των ΗΑΕ, Reem Al Hashimy ανέφερε ότι η χώρα επιθυμεί να συνεργαστεί με όλους τους εταίρους στη διεθνή κοινότητα για την παροχή βοήθειας στους αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ με τη σειρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της ANERA, Sean Carroll, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την συνεργασία της Οργάνωσης με την κυβέρνηση των ΗΑΕ.

 «Η ANERA είναι βαθιά ευγνώμων για τη συνεργασία της με την κυβέρνηση των ΗΑΕ για την παροχή τροφίμων και άλλης επείγουσας βοήθειας στους Παλαιστίνιους στη Γάζα. Ελπίζουμε επίσης ότι αυτή θα είναι η πρώτη αποστολή μεταξύ πολλών χιλιάδων τόνων βοήθειας στο μέλλον που θα σταλεί με πλοίο ή φορτηγό. Θα παράσχουμε όσο το δυνατόν περισσότερη από αυτή τη βοήθεια στα βόρεια της Λωρίδας, όπου πολλοί κινδυνεύουν από την πείνα. Η Anera έχει παράσχει περισσότερα από 24 εκατομμύρια γεύματα στη Γάζα από τα μέσα Οκτωβρίου και αυτή η συνεργασία θα συμβάλει στην παροχή εκατομμυρίων ακόμη γευμάτων σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή τους να υποστηρίξουν όλες τις ανθρωπιστικές προσπάθειες σε συνεργασία με τη διεθνή κοινότητα για την ανακούφιση της κρίσης και επίσης εκτιμούν την υποστήριξη της Κυβέρνησης της Κύπρου και της Πρωτοβουλίας Amalthea από αυτή την άποψη.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν παράσχει περισσότερους από 31.000 τόνους επείγουσες προμήθειες, συμπεριλαμβανομένων τροφίμων και βοήθειας και ιατρικού υλικού, μέσω 250 πτήσεων, 38 αεροδρομίων, 1.160 φορτηγών και τριών πλοίων.