Με φανερό σκεπτικισμό αντιμετώπισε ο βουλευτής Ανδρέας Θεμιστοκλέους το υπό συζήτηση νομοσχέδιο για τους συμβούλους-συνεργάτες των μελών της κυβέρνησης.

Σε αρκετές περιπτώσεις στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής Θεσμών, κατέθεσε τις σκέψεις του με έντονο τρόπο, παραθέτοντας και τη δική του επιχειρηματολογία.

Ο κ. Θεμιστοκλέους διαφωνούσε με κάποιες παραμέτρους του νομοθετήματος προβάλλοντας γενικότερα τη θέση ότι δεν μπορεί να μπαίνουν τόσοι πολλοί περιορισμοί σε μια Προεδρική Δημοκρατία.

Αναφέρουμε ενδεικτικά, ότι τοποθετήθηκε κατά του περιορισμού για τη θητεία των συμβούλων (μέχρι πέντε έτη, χωρίς δικαίωμα επαναδιορισμού) λέγοντας ότι κάποιοι καταρτισμένοι σύμβουλοι δεν θα είναι σε θέση να προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες. Ο δε αυθορμητισμός με τον οποίο τοποθετείτο, δεδομένος.

Όπως σε κάποια περίπτωση μετά τα πρώτα 40 λεπτά της συζήτησης που έκανε ένα από τα χαρακτηριστικά ξεσπάσματά του: «Έλεος! Εμπήκετε σε τούντες λεπτομέρειες τζιαί περιμένετε ότι θα φκει κάτι καλό για τον τόπο; Για να ικανοποιηθούν πέντε δημοσιογράφοι και 10 κατίνες; Ο άλλος διορίζει τον σύγαμπρό του, τον κουνιάδο του υπουργό, τζιαί εν σας ενόχλησε;».

Φ.Μ.