Το πρόβλημα υποστελέχωσης κρίσιμων υπηρεσιών του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας έθιξε ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, Παύλος Μυλωνάς, ρίχνοντας βολές και προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Απευθυνόμενος στον γενικό διευθυντή του Υφυπουργείου, Γιάννη Νικολαΐδη, σημείωσε ότι πρέπει η Πολιτεία να θέσει προτεραιότητες.

«Αν δεν είναι σε θέση να το πράξει, είτε  το Υφυπουργείο, είτε ο Πρόεδρος  της Δημοκρατίας, είναι πολιτική ευθύνη τους. Δεν μπορούμε να δίνουμε εκατομμύρια  σε άυλα που λειτουργούν ως κονσομασιόν, αλλά να μην είναι στελεχωμένοι η Αστυνομία, οι κοινωνικοί λειτουργοί, οι ψυχίατροι. Δεν γίνεται να έχουμε έναν ψυχολόγο κάθε 1.800 παιδιά».

Σε ακόμη πιο έντονο ύφος ο κ. Μυλωνάς , σημείωσε, «είναι υποχρέωση σας απέναντι στον φορολογούμενο πολίτη, τα προβλήματα να τα υποβάλλετε ευθαρσώς στους πολιτικούς σας προϊστάμενους, οι οποίοι έχουν την πολιτική ευθύνη να ενημερώσουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αν ο Πρόεδρος είναι ανίκανος και δεν μπορεί να το αντιληφθεί, είναι θέμα που θα το αντιμετωπίσει ο λαός. Αν είναι ικανός θα κάνει την προτεραιοποίηση που πρέπει».

ΨΥΛ