Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο ΡΙΚ (στον Ανδρέα Κημήτρη) ότι τον περασμένο Απρίλιο είχε τετ α τετ συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, στη Νέα Υόρκη.

Η συνάντηση, όπως ανέφερε, ήταν φιλική και συζήτησαν, όπως προκύπτει από τα όσα είπε στη συνέντευξη, το Κυπριακό. Για το περιεχόμενο της συζήτησης ενημέρωσε την κυπριακή κυβέρνηση; Εξ όσων γίνεται αντιληπτό όχι. Από τη στιγμή που την έχει ανακοινώσει, μήνες μετά, αναφέρθηκε στο περιεχόμενο, τότε θα μπορούσε να ενημέρωνε, αν όχι τον Πρόεδρο, διά της Μόνιμης Αντιπροσωπείας τη Λευκωσία, το υπουργείο Εξωτερικών.

Γιατί ακόμη και οι «φιλικές συζητήσεις» είναι χρήσιμες, όταν αφορούν το εθνικό θέμα. Με ευκαιρία των πιο πάνω χρήσιμη και η πιο κάτω ιστορία: Όταν Πρόεδρος ήταν ο Σπύρος Κυπριανού, στη Νέα Υόρκη είχε βρεθεί ο Τάσσος Παπαδόπουλος.

Οι σχέσεις των δυο εκείνη την περίοδο δεν ήταν καθόλου καλή. Δεν είχαν καμία επικοινωνία. Ο Τάσσος Παπαδόπουλος συναντήθηκε με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ, Πέρεζ Ντε Κουεγιάρ, τον οποίον γνώριζε από τη θητεία του δεύτερου στην Κύπρο. Μετά τη συνάντηση συνέταξε ένα ενημερωτικό σημείωμα και το απέστειλε στον Σπύρο Κυπριανού.

Κ.ΒΕΝ.