Άπαντες πλην Λακεδαιμονίων ή έστω πλην ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, εξέφρασαν ικανοποίηση και γενικώς χαριεντίστηκαν, από τα μέτρα κατά της ακρίβειας που εξήγγειλαν το ΚΕΒΕ και η ΟΕΒ δια στόματος του διαδόχου του θρόνου (ο οποίος παριστάνει τον Προεδρο) κ. Νίκου Χριστοδουλίδη.

Αν δε είναι φρόνιμος και συνεργάσιμος και χορεύει σε ό,τι χαβάν τού παίζουν, δεν αποκλείεται να τον ανακηρύξουν επίτιμο πρόεδρο και επίσημο χορηγό τους. Αλλά, τι άλλο θέλει η αντιπολίτευση; Να μας επιχορηγεί το πετρέλαιο θέρμανσης και τον Αύγουστο;

Πάντως, όπως πληροφορείται η στήλη, ίσως εξεταστεί το ενδεχόμενο, όπως έχουμε «πρωτάθλημα ποδοσφαίρου CYTA» να έχουμε «έτος παροχών Χριστοδουλίδη» κοκ, χωρίς να υπονοώ ότι ο Πρόεδρος είναι φούρπος. Αντίθετα, είναι καλλιεργημένος, και διαφωνώ ότι συγκρίνεται με τον αγρόν του Κεραμέως), αν ληφθεί υπόψιν πως διαθέτει 5.000-6.000 βιβλία, πολλά εκ των οποίων σε κιβώτια (όπως τις μπύρες).

Μεταξύ μας, θα σκάσει από το κακό του ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης ο οποίος κατηγορούσε τον Πρόεδρο, ότι ενόσω ήταν δημόσιος υπάλληλος χρησιμοποιούσε υπηρεσιακό αυτοκίνητο χωρίς να δικαιούται, ότι έγραφε αβέρτα άδειες τις οποίες και πληρώθηκε κοκ. Δεν το αντέχει που τον βλέπει να επιστρέφει στο πολλαπλάσιο αυτά τα χρήματα (από τις τσέπες των φορολογουμένων) και διερωτώμαι τι θα έχει τώρα να λέει, όταν τα μέτρα που εξήγγειλε έτυχαν υποδοχής δια παλαμοκρουσίας από το ΔΗΚΟ, την (πάλαι ποτέ σοσιαλιστική) ΕΔΕΚ και από το αδέλφιν Μάριο Καρογιάν. Με άλλα λόγια από όλη την κομπανία των «λαφυραγωγών», χαρακτηρισθείσα και ως ακταρμάς. Διότι, μπορεί όλο τον υπόλοιπο χρόνο να φταρνίζεται ο Πρόεδρος από όσα του σούρνουν πίσω από την πλάτη του οι συγκυβερνώντες, αλλά όταν πρόκειται για ανακουφιστικά (τρόπος του λέγειν) μέτρα, μας λένε ότι εισακούστηκαν οι εισηγήσεις ενός εκάστου κεχωρισμένα.

Και για όσους δεν το πρόσεξαν, ο Πρόεδρος εγκαινίασε νέα τακτική στην επικοινωνία του με τον Κύπριο πολίτη και με δεδομένο ότι δεν έχει μούτρα να ξαναδεί ημάς τους χαζοκούμαρους στα μάτια, βγαίνει μόνος του και τα λέει. Και έχει και αυτό το «χάρισμα», να μιλάει και να μην λέει τίποτε, που σε κάνει να διερωτάσαι πως κατάφερε «ξεκάθαρα» να ξεγελάσει κάτι παραπάνω από τον μισό πληθυσμό της Κύπρου. Σε λίγο θα βγαίνει στα πρωινάδικα και μεταξύ καφέ και λεμονάδας θα εξαγγέλλει και τα (ομολογουμένως) ευεργετικά μέτρα για τους (μη) αναξιοπαθούντες. Του άρεσε η ιδέα και επί καθημερινής βάσεως θα συνδέεται απευθείας με μία από τις λαϊκές αγορές και θα εξαγγέλλει (ας πούμε) ότι τη συγκεκριμένη μέρα τα αγγουράκια της Χλώρακας μειώνονται κατά δυο σεντ προσφορά της κυβέρνησης. Τόσα η ντομάτα, τόσα το μαρούλι, τρεις το λάδι τρεις το ξύδι/ξίδι κι έξι το λαδόξιδο. Αν δεν του το έχουν εισηγηθεί οι επικοινωνιολόγοι του, μπορεί, αν επιθυμεί, να κάνει και «αλά ούνα». Και να μαζευόμαστε οι ιθαγενείς να ψωνίζουμε ή να μας ρίχνουν μπανάνες και να τον επευφημούμε τον φίλαρχο, ανακράζοντας το σύνθημα, «είσαι η ελπίδα μας, πίδα πίδα πίδα μας» (από το ελπίδα το «πίδα μας»).

Αλλά ο Πρόεδρος δεν θα περιοριστεί μόνο στα εκ της Χλώρακας παραγόμενα προϊόντα αλλά θα επεκταθεί και στα ζαρζαβατικά άλλων κοινοτήτων, περιλαμβανομένων των μπρόκολων και του μαϊντανού που του ταιριάζει πάρα πολύ. Ελπίζω δε να μην περιλάβει και την Αργάκα, διότι θα γίνει χαμός. Αν ο Αβέρωφ εχώνεψεν το ότι τον πούλησε, δεν θα του συγχωρέσει την επέκταση στα δώδεκα ναυτικά μίλια από την Αργάκα, όπου κατέφυγε συντετριμμένος μετά τις προεδρικές εξαγγελίες του Προέδρου. Όπως πληροφορείται η στήλη, αυτό που τον ενόχλησε αρχικά ήταν η εξαγγελία του Προέδρου για κοινωνικό λειτουργό της γειτονιάς, επειδή ο Αβέρωφ θεωρούσε, πως όπως κατήντησε η κοινωνία ένα χρόνο μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον Νίκο Χριστοδουλίδη, αυτό που χρειαζόμασταν δεν ήταν κοινωνικός λειτουργός αλλά ψυχίατρος.

Και βγήκε ο Πρόεδρος, όπως τον γαμπρό να μας εξαγγείλει αυτοπροσώπως τον κοινωνικό λειτουργό, όπως βγαίνει στις ειδήσεις ο πρόεδρος του συνδέσμου των καταναλωτών, λες και δεν υπάρχει κρατική υπηρεσία που θα μπορούσε να το πράξει.Πάντως, το αρνητικό κλίμα εις βάρος του Προέδρου, τείνει να αναστραφεί και αν αρχίσει να συμμετέχει και σε εκπομπές οι οποίες προβάλλουν την ετοιμασία φαγητών, λόγω και της εμπειρίας του στα μαγειρέματα, θα κλείσει πολλές ανταγωνιστικές εκπομπές. Προσωπικά εισηγούμαι να συνεργαστεί με την Χρύσω Λέφου, την οποίαν παρακολουθεί ανελλιπώς και η μητέρα μου μαζί με τις γειτόνισσες της και είναι απόλυτα ικανοποιημένες. Αλλά να συμμετέχει ενεργά, ζυμώνοντας και κανένα ψωμί, για να δείξει και να αποδείξει ότι πιάνει το χέρι του.

Κατά τα λοιπά, παρακολουθώντας καθημερινά τις εξελίξεις στην Ουκρανία είχα σχηματίσει την εντύπωση πως η πλάστιγγα γέρνει υπέρ των Ρώσων επειδή διαθέτουν πάγκο (όπλα, πυρομαχικά, στρατό, κοκ) αλλά, εκ των υστέρων, συνειδητοποίησα πως άλλος είναι ο λόγος που προελαύνουν. Οι Ρώσοι, λοιπόν, έχουν μαζί τους τον μέγα στρατηλάτη Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτο, ο οποίος είναι περίπου κολλητός του Ρώσου Προέδρου. Συγκεκριμένα, ο νταβάριτς (σύντροφος) Νεόφυτος, ανέφερε:

«Ο Πρόεδρος Πούτιν είναι ένα πρόσωπο οικείο, δικό μου πρόσωπο τρόπον τινά, κι ας μην έχουμε συναντηθεί ποτέ, γιατί σε κάθε θεία λειτουργία τόσο αυτόν με το μικρό του όνομα Βλαδίμηρο όσο και τον Σέργιο Σεργκέι Σέργιο Λαβρόφ όσο και τον Δημήτρη Μεντβέντεφ και τη σύζυγο αυτού Σβετλάνα τους μνημονεύω σε κάθε θεία λειτουργία δηλ. προσεύχομαι γι’ αυτούς». Ο Άγιος, ανέφερε και τα εξής: «Μού το είχε ζητήσει κάποτε που είχαμε συναντηθεί αρχικά στη Μόσχα κι αργότερα ήρθε για προσκύνημα η κ. Σβετλάνα κι από τότε ανταποκρινόμενος στο αίτημα τους προσεύχομαι για τους ανθρώπους αυτούς». Κύριε Νεόφυτε, κατ’ εξαίρεση θα προσευχηθώ για την αγιότητα σου. Ο Θεός να σε ελεήσει, διότι να σε ρεουλάρει, μάλλον είναι αδύνατο.