Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών διοργανώνει στις 5 Απριλίου διεθνές συνέδριο με στόχο την καταπολέμηση αρνητικών φαινομένων στο ποδόσφαιρο. Άλλωστε, αυτό κάνει εδώ και μια 15ετία με διάφορες αξιοζήλευτες δράσεις.

Έχει, μάλιστα, διευθετήσει όπως στη διοργάνωση συμμετάσχουν εκπρόσωποι φορέων του εξωτερικού και προσωπικότητες με πραγματογνωμοσύνη και αναγνώριση. Στο συνέδριο αναμένεται να μιλήσουν αξιωματούχος του Συμβουλίου της Ευρώπης υπεύθυνος για τη συνθήκη του Σεν Ντενί, δυο στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με ειδίκευση σε θέματα ασφαλείας, εκπρόσωποι της Interpol, της UEFA, της Premier League, αλλά και ειδικοί από Ιταλία, Γαλλία και Ελλάδα.

Αυτό που προκαλεί αίσθηση είναι το υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο πασχίζει να καταπολεμήσει τη βία, σνόμπαρε τον ΠΑΣΠ. Συγκεκριμένα αξιωματούχος, που ενεργούσε εκ μέρους του γενικού διευθυντή του υπουργείου, απέρριψε αίτημα του Συνδέσμου για να θέσει υπό την αιγίδα του την εκδήλωση με ένα μικρό ποσό.

Ούτε καν φανέρωσε διάθεση για να στηρίξει την εκδήλωση με άλλους τρόπους και χωρίς να δώσει χρήμα. Την ίδια στιγμή η Αστυνομία Κύπρου ανταποκρίθηκε άμεσα στηρίζοντας και στην πράξη τον ΠΑΣΠ. Αυτό λέει πολλά για την προσέγγιση του υπουργείου σε θέματα βίας. Διόλου τυχαίο που επικρίθηκε για το τροποποιητικό νομοσχέδιο του το οποίο προώθησε πρόσφατα στη Βουλή και χαρακτηρίστηκε ως έκτρωμα.

Φ.Μ.