Στις 100.000 ευρώ προϋπολογίστηκε το κόστος των υπερωριακών καθηκόντων για τους σκοπούς της 60ήμερης επιχείρησης της Αστυνομίας με στόχο την πρόληψη και πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος.

Για την ακρίβεια, αυτό το ποσό αντιστοιχεί με την αντιμισθία που θα λαμβάναν για τα υπερωριακά τους καθήκοντα αστυνομικοί, οι οποίοι εργάζονται ώρες γραφείου (07:00 – 14:30) και από τις 22 Μαρτίου εκτελούν μηχανοκίνητες περιπολίες από τις 21:00 μέχρι τις 04:00 τα ξημερώματα.

Αυτή ακριβώς η παράμετρος αποτελεί και το σημείο τριβής μεταξύ της ηγεσίας του Σώματος και των συνδικαλιστικών οργανώσεων που εκπροσωπούν αστυνομικούς (ΣΑΚ, «Ισότητα», ΑΣΔΥΚ). Η τελεσίδικη απόφαση του αρχηγείου Αστυνομίας την περασμένη Τρίτη, κι αφού πρώτα επανεξέτασε τα οικονομικά δεδομένα, είναι ότι δεν θα καταβάλλεται αντιμισθία για αυτές τις υπερωρίες στα επηρεαζόμενα μέλη που δουλεύουν ώρες γραφείου, αλλά θα τους προσφέρεται ο ανάλογος χρόνος ξεκούρασης.

Διαφωνούν οι συνδικαλιστές που προφανώς κρίνουν ότι το ποσό δεν είναι μεγάλο. Μάλιστα, η «Ισότητα» προανήγγειλε ότι τα μέλη της θα διεκδικήσουν δικαστικώς την αντιμισθία τους για τις υπερωρίες.

Φ.Μ.