Πίσω κάνει το υπουργείο Παιδείας –και κατά προέκταση και το υφυπουργείο Πολιτισμού- στο αίτημα για εξαίρεση των σχολικών μονάδων από τον περί του Ελάχιστου Υποχρεωτικού Ποσοστού Εμπλουτισμού των Δημόσιων Κτηρίων με Έργα Τέχνης Νόμο.

Τουλάχιστον αυτό εισέπραξαν το ΕΚΑΤΕ και το Φυτώριο από τις τοποθετήσεις εκπροσώπων στη συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής. Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι αυτό φάνηκε να εκπλήττει τον Πρόεδρο της Επιτροπής, Παύλο Μυλωνά που για τους δικούς του λόγους έβλεπε θετικά το αίτημα του ΥΠΑΝ.

Παρεμπιπτόντως, ο Μυλωνάς και το ΔΗΚΟ δεν βλέπουν με καλό μάτι ούτε την πρόταση νόμου του ΑΚΕΛ που τροποποιεί και εκσυγχρονίζει την υφιστάμενη νομοθεσία επεκτείνοντάς τη και στις περιπτώσεις αγοράς, ενοικίασης ή ανακαίνισης δημοσίων κτηρίων. Έχουν, βέβαια, σοβαρό «πάτημα» μετά τη δηλωμένη αδυναμία του υποστελεχωμένου υφυπουργείου Πολιτισμού να αναλάβει την ευθύνη εποπτείας της υλοποίησης της σχετικής υποχρέωσης.

Γενικότερα, υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις και δημόσιοι φορείς που δεν θέλουν να «ζυμώσουν» γι’ αυτό και από το πολύ «κοσκίνισμα» την τελευταία 15ετία ο νόμος εφαρμόστηκε μόνο στο 1/3 των κτηρίων που έπρεπε.

Γ. Σαβ.