Γνωστοί και άγνωστοι του διαδικτύου, αφού αποθέωσαν τον Φερχόιγκεν και όσα είπε στην «Καθημερινή» για την περίοδο του σχεδίου Ανάν, τα έβαλαν με τις… εκδηλώσεις.

Ενοχλήθηκαν πολύ από διάφορες εκδηλώσεις που γίνονται με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από το δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004. Πολύ. Και κυρίως για την εκδήλωση που διοργανώνει το Κέντρο Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος σε συνεργασία με το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Γράφουν διάφορες αρλούμπες για την εκδήλωση που συντονίζει ο ιστορικός Πέτρος Παπαπολυβίου, με ομιλητές τους Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, Γιώργο Κέντα, Κώστα Βενιζέλο και Χρύση Παντελίδη, όπως ότι το Πανεπιστήμιο επιτρέπει στους διοργανωτές να μοστράρουν το λογότυπό του με σκοπό «τη δικαίωση του μίσους» τους. Άκου. Θα ήταν άραγε ευτυχείς αν μιλούσε στην εκδήλωση ο ντε Σότο; Ο Αναστασιάδης που ήταν… μπροστάρης στον αγώνα του σχεδίου Ανάν; Ο Μακάριος Δρουσιώτης ή ο Χρήστος Στυλιανίδης; Ο Ταλάτ ή ο Πατ Κοξ; Ο Λόρδος Χάνεϊ; Ο Πουργουρίδης ή ο Παπαπέτρου; Νομίζουν ότι το Πανεπιστήμιο είναι η Βουλή των Λόρδων και οι εκδηλώσεις του πρέπει να περιέχουν και την άλλη άποψη; Θα αντιδρούσαν, με τον ίδιο τρόπο, αν το Πανεπιστήμιο διοργάνωνε εκδήλωση με τέσσερις ομιλητές του ΝΑΙ; Μάλλον όχι. Αυτοί έχουν ασυλία.

ΑΛ.ΜΙΧ.