Την επανέναρξη της συνεργασίας του με το πρόγραμμα «The Met: Live in HD» της Μητροπολιτικής Όπερας της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε το Θέατρο Ριάλτο. 

Το πρόγραμμα της περιόδου 2023–24 περιλαμβάνει εννέα παραστάσεις που θα μεταδοθούν ζωντανά ανά τον κόσμο.

Οι προβολές αρχίζουν στις 18 Νοεμβρίου με την όπερα του βραβευμένου συνθέτη Άντονι Ντέιβις «The Life and Times of Malcolm X», που βασίζεται στον βίο και την πολιτεία του γνωστού ακτιβιστή πολιτικών δικαιωμάτων. Πρωταγωνιστεί ο βαρύτονος Γουίλ Λίβερμαν, σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ο’ Χάρα, ο οποίος φαντάζεται τον Μάλκολμ ως έναν καθημερινό άνθρωπο του οποίου η ιστορία ξεπερνά το χρόνο και τον χώρο.

Μετά από διακοπή των τελευταίων δύο χρόνων, εν μέρει λόγω και της πανδημίας, το Ριάλτο αποφάσισε να φιλοξενήσει όλες τις παραγωγές της νέας σεζόν, η οποία χαρακτηρίζεται από ένα συνδυασμό κλασικών αριστουργημάτων αλλά και πρωτοποριακών έργων. 

Το ενδιαφέρον άνοιγμα του ρεπερτορίου της Metropolitan Opera περιλαμβάνει πρεμιέρες και σύγχρονα έργα που ήδη συζητούνται: το «Dead Man Walking» του Τζέικ Χέγκι, σε νέα παραγωγή του Ίβο Βαν Χόφε, με πρωταγωνίστρια τη μέτζο-σοπράνο Τζόις ΝτιΝτονάτο, το «Florencia en el Amazonas» του Ντανιέλ Κατάν, την πρώτη όπερα στα ισπανικά που ανέβηκε στη σκηνή της ΜΕΤ, καθώς και την  «Carmen» του Μπιζέ από τη Βρετανίδα σκηνοθέτρια Κάρι Κράκνελ και τη «Δύναμη του Πεπρωμένου» του Βέρντι. 

Δίπλα σε αυτές επαναλαμβάνονται τα επιτυχημένα ανεβάσματα των: «Nabucco» του Βέρντι, «Roméo et Juliette» του Γκουνό, «La Rondine» και «Madama Butterfly» του Πουτσίνι. 

Όπως δήλωσε ο Πίτερ Γκελμπ, Γενικός Διευθυντής της Όπερας το πρόγραμμα των livecinema προβολών ξεκίνησε πειραματικά πριν από 17 χρόνια, κατακτώντας εκατομμύρια θεατές σε εκατοντάδες θέατρα και κινηματογράφους σε όλο τον κόσμο. Η σεζόν 2023–24 στους κινηματογράφους αντικατοπτρίζει τον τρόπο με τον οποίο αλλάζει η όπερα στο Met, όπου διευρύνονται τα διαχρονικά κλασικά με νέα, σύγχρονα έργα που εξελίσσουν την όπερα και προσελκύουν νεότερο και πιο διαφορετικό κοινό.

Το κοινό στο Ριάλτο θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει σε εξαιρετικές συνθήκες υψηλής ευκρίνειας, αριστουργήματα, διάσημους συντελεστές, αλλά και  σπουδαία σύγχρονα έργα, αληθινά οπερετικά διαμάντια, σε παραστάσεις που μόνο η Μητροπολιτική όπερα της Νέας Υόρκης μπορεί να προσφέρει. 

  • Όλες οι παραγωγές αρχίζουν στις 19:55 και θα είναι με αγγλικούς υπότιτλους. 77777745