Ο ακαδημαϊκός Παντελής Βουτουρής είναι ο νέος πρόεδρος του ΔΣ του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου, όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Αντιπρόεδρος διορίστηκε η Ανθή Αντωνιάδου, εκπαιδευτικός λειτουργός στο ΥΠΑΝ. Μέλη διορίστηκαν οι Ελλάδα Ευαγγέλου, Γιώργος Θεοδοσίου, Κλείτος Κλείτου, Ξενάκης Κυριακίδης, Ελένη Ξένου, Ζήνων Παπαφιλίππου και Μαρία Χαμάλη.

Ο νέος πρόεδρος του ΘΟΚ είναι Kαθηγητής της Nεοελληνικής Φιλολογίας στο Τμήμα Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου και Διευθυντής του Νεοελληνικού Σπουδαστηρίου Πετρώνδα.

Η Υφυπουργός Πολιτισμού Λίνα Κασσιανίδου ευχαρίστησε τους απερχόμενους προέδρους και μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου και του Ιδρύματος Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου «για τη συνολική τους προσφορά κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο ετών της θητείας τους».

Παραλληλα, συνεχάρη τα νέα Διοικητικά Συμβούλια για τον διορισμό τους και ευχήθηκε καλή και παραγωγική θητεία. «Θα βρίσκομαι πάντοτε στη διάθεσή τους. Είμαι βέβαιη ότι η συνεργασία μας θα είναι εξαίρετη, καθώς στοχεύουμε προς μια κοινή κατεύθυνση, που δεν είναι άλλη από την ανάπτυξη και προώθηση του πολιτισμού μας» ανέφερε.