Οι αρχαιότητες που ανευρέθηκαν κατά τις εργασίες του Μεγάλου Αντιπλημμυρικού Έργου του Κέντρου της Λεμεσού παρουσιάστηκαν σήμερα στο Κέντρο Καινοτομίας Γαλάζιας Οικονομίας του Δήμου Λεμεσού.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του Έργου ανευρέθηκαν σημαντικές αρχαιότητες της μέσης και ύστερης εποχής του χαλκού, οι οποίες μεταφέρθηκαν στις αποθήκες του Τμήματος Αρχαιοτήτων.

«Η ολοκλήρωση του Μεγάλου Αντιπλημμυρικού έργου του Κέντρου της Λεμεσού αποτελεί για το ΣΑΛΑ ένα σημαντικό ορόσημο» αναφέρει σχετική ανακοίνωση. «Η υπόσχεση του ΣΑΛΑ για μια ισχυρή αντιπλημμυρική προστασία της πόλης έχει υλοποιηθεί. Το Συμβόλαιο, αξίας περίπου 7 εκατομμυρίων Ευρώ χρηματοδοτήθηκε από το ΣΑΛΑ με κυβερνητική συνεισφορά και ανατέθηκε στην εταιρεία ATLAS PANTOU».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε χαιρετισμός από τον πρόεδρο του ΣΑΛΑ, Δήμαρχο Λεμεσού, Νίκο Νικολαΐδη και από τον ιδιοκτήτη του Ομίλου Εταιρειών ATLAS PANTOU Τώνη Τουμαζή. Στη συνέχεια, ακολούθησε η παρουσίαση του Έργου από τον Γενικό Διευθυντή του ΣΑΛΑ, Γιάννη Τσουλόφτα και ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των αρχαιοτήτων που ανευρέθηκαν κατά τις εργασίες από την Αρχαιολογική Λειτουργό του Τμήματος Αρχαιοτήτων, Κατερίνα Παπανικολάου.

To ΣΑΛΑ διασφάλισε την παρουσία του αρχαιολόγου Ρογήρου Χριστοδούλου, καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών με στόχο την προστασία των αρχαιοτήτων και την απρόσκοπτη συνέχιση των εργασιών.